Autonieuws

Volkswagen: ‘Mircobus vloeit weer in de pijplijn´

Wanneer, dat weet Volkswagen zelf ook nog niet exact. Maar designchef van Volkswagen Klaus Bischoff heeft in een interview bevestigd dat de Microbus inmiddels terug op de tekentafel is met als doel over enkele jaren op de markt te komen.

Volkswagen presenteerde in 2001 de Mircobus als spirituele opvolger van de T1. Drie jaar later besliste men dat de Mircobus in 2007 klaar moest zijn voor productie. Achteraf ging het feest uit kostenoverwegingen niet door. Zowel Volkswagen als het publiek waren teleurgesteld. Beide partijen hadden namelijk de “oer-Transporter” graag in moderne vorm teruggezien op het wereldwijde wegennet.

Samba
Nu staat Volkswagen er anders voor en dat schept ruimte voor verloren wensen. Klaus Bischoff, rechterhand van Walter da’Silva en dus een van de nauw betrokkenen bij diverse nieuwe projecten, heeft onlangs tegen het Britse AutoExpress gezegd dat ‘hij zijn werk bij Volkswagen niet goed zou uitoefenen als hij niet zou denken aan het reïncarneren van de kamperbus’. Bischoff doelt hiermee op de Volkswagen T1 Samba die enorm populair was onder hippies. Eén van zijn doelen is dan ook het laten terugkeren van deze ‘Hippie Van’.

Ruwe schetsen
Volkswagen staat achter de wensen van Bischoff en heeft de blauwdrukken van het concept uit 2001 nu opnieuw naar de ontwerpafdelingen in Duitsland en Amerika (Californië) gestuurd. Daar is men aan het brainstormen over hoe de nieuwe T1 eruit moet gaan zien. Want daar heeft Volkswagen eigenlijk nog geen weet van, laat Bischoff weten. De auto moet een ´wereldauto´ worden en een busje zoals het toen was zou waarschijnlijk niet overal aanslaan. “Een traditionele MPV zou kunnen, maar daarmee ontstaat ook de kans dat het origineel uit het oog wordt verloren.” Volkswagen is er dus nog niet uit en het zal dan ook nog wel enkele jaren duren voordat we een concreet teken van de Mircobus te zien krijgen. Wellicht zelfs eerst weer een concept alvorens het productiemodel. Ons gevoel zegt vervolgens een marktlancering niet eerder dan 2015.

Gerelateerde artikelen

Volkswagen T-Roc meteen ook als sportieve R-Line

Autonieuws
Volkswagen T-Roc meteen ook als sportieve R-Line
> Artikel lezen

Volkswagen I.D. Crozz 2.0 weer een stap dichter bij productie

Autonieuws
> Artikel lezen

Mysterieuze Golf R met ovale kachelpijpen gespot

Spyshots
> Artikel lezen

7-zits Volkswagen Tiguan Allspace begint bij ruim 37 mille

Autonieuws
> Artikel lezen

310 pk haalbaar voor nieuwe Volkswagen Polo GTI

Autonieuws
> Artikel lezen

Volkswagen prijst T-Roc vanaf 26 mille

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.