Autonieuws

Bovag/RAI: 460.000 nieuwe auto´s in 2010

Volgens de voorspellingen van Bovag en RAI zullen er dit jaar ongeveer 460.000 nieuwe auto’s worden verkocht. Dat zijn er aanzienlijk meer dan in 2009 waar 390.000 registraties plaatsvonden. De autobranche krabbelt dus weer op. Ook oktober was weer een positieve maand.

Met name bij Skoda is de sfeer goed gestemd. Zij verkochten in oktober namelijk vier keer zoveel auto’s ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Het gouden ei betreft de Fabia Combi Greenline die dankzij zijn ‘prijzenstatus’ (MRB- en BPM-vrij en 14% bijtelling) enorm in trek is. Maar liefst 2.007 van deze Greenline´s  gingen er afgelopen maand over de toonbank. Ook de zuinige en wegenbelastingvrije modellen van bijvoorbeeld Fiat, Ford, Seat en Volkswagen slaan bijzonder goed aan bij de consument. Ze lieten allemaal een behoorlijke stijging zien. Onveranderd scoren doen de kleintjes (C1, 107 en Aygo) van respectievelijk Citroën, Peugeot en Toyota.

Procentueel
De teller na de eerste tien maanden van dit jaar staat op 434.606 nieuwe auto´s. Kijken we concreet naar de cijfers dan zijn er in oktober 43.290 nieuwe registraties gepleegd, een toename van 23,3% ten opzichte van diezelfde maand in 2009.  Het best verkopende merk in oktober was Volkswagen. En het ziet er naar uit dat de Duitsers ook dit jaar weer de titel ‘best verkopende merk’ in de wacht gaat slepen. Of Toyota moet nog een verrassende eindsprint in huis hebben. Peugeot mocht zich afgelopen maand nummer drie noemen, gevolgd door het verrassend uit de hoek komende Skoda. Renault sluit de top-5 van oktober 2010 af.

Gerelateerde artikelen

TT Isle of Man krijgt eigen racegame

Autonieuws
TT Isle of Men krijgt eigen racegame
> Artikel lezen

Speel zelf voor Wegenwacht met ANWB Connected

Autonieuws
Speel zelf voor Wegenwacht met ANWB Connected
> Artikel lezen

Opmerkelijk: Hyundai kiest voor facelift in plaats van nieuwe i40

Spyshots
> Artikel lezen

Mercedes maakt beginnetje met nieuwe S-klasse

Spyshots
> Artikel lezen

Stekkeren met de Porsche Panamera Sport Turismo

Autonieuws
> Artikel lezen

Bentley houdt woord met Continental GT

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.