Autonieuws

De finalisten ‘Auto van het Jaar 2011’ zijn?

De eerste van de in totaal twee stemrondes aangaande ‘Auto van het Jaar 2011’ is voorbij. Uit de aanvankelijk 41 kandidaten voor deze titel zijn zeven finalisten overgebleven. De modellen die nog meedingen zijn de...

Alfa Romeo Giulietta, Citroën C3/DS3, Dacia Duster, Ford (Grand) C-Max, Nissan Leaf, Opel Meriva en de Volvo S60/V60. Eind deze maand zal de 59 koppige jury de winnaar en opvolger van de Volkswagen Polo bekendmaken. Welk model het wordt is absoluut niet op voorhand te zeggen. Ieder van deze zeven finalisten bezit de nodige kwaliteiten.

Lofzangen
De Alfa Romeo wordt zoal geprezen vanwege zijn schoonheid en hoge veiligheid en de reden dat de Citroën het tot de laatste stemronde heeft geschopt is zijn veelzijdigheid en leuke features zoals de ver doorlopende Zenith-voorruit. Dacia mag trots zijn op haar Duster vanwege zijn uitstekende ‘value for money’ eigenschappen en Ford kan volgens de juryleden teruggrijpen op de praktische bruikbaarheid van de C-Max verpakt in een compact en modern jasje. De Leaf zou de eerste elektrische auto kunnen worden die de felbegeerde prijs mee naar huis neemt. Ook wij schatten de kans van de Nissan hoog in, al was het alleen maar omdat ‘duurzame mobiliteit’ enorm booming is en het winnen en het kronen van de Leaf tot Auto van het Jaar 2011 zou dit alleen maar doen versterken. Aan de andere kant ligt Opel op de loer met de Meriva. De tweede generatie is een enorme stap voorwaarts en de voordelen van de ‘zelfmoorddeuren’ lieten ook bij de jury een goede indruk achter. Tot slot de Volvo’s. Een aantrekkelijk totaalpakket met een zeer dynamisch ogend omhulsel en een functionele inhoud, aldus het oordeel.

Puntentoekenning
Op 29 november zal de winnaar het hoogste podium bestijgen. De juryleden hebben dus nog een maand om hun 25 punten (per jurylid) te verdelen. Minimaal vijf van de zeven finalisten moet een punt toegekent worden en maximaal een model mag tien punten van een jurylid ontvangen.

Gerelateerde artikelen

Slechts éénmaal: Rolls-Royce Sweptail

Autonieuws
> Artikel lezen

Politie gaat (ook) Mercedes-Benz rijden

Autonieuws
Politie gaat (ook) Mercedes-Benz rijden
> Artikel lezen

Zal Trump zijn auto van de zaak nog in ontvangst kunnen nemen?

Spyshots
Zal Trump zijn auto van de zaak nog in ontvangst kunnen nemen?
> Artikel lezen

McLaren P1 LM snelste op de Ring maar ook weer niet

Autonieuws
> Artikel lezen

Felicitaties van BMW M voor 50 jaar geworden AMG

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.