Autonieuws

‘Dagje Ferrari World 500 euro p.p.’

Ferrari World in Abu Dhabi heeft de deuren geopend. Het themapark is er één van superlatieven. En dat geldt zo ook voor de prijzen voor een dagbezoekje vanuit Nederland: ongeveer vijfhonderd euro per persoon.

Die torenhoge ‘entreeprijs’ is misschien wat flauw, maar wel ongeveer het bedrag waar je op moet rekenen wil je als Nederlandse Ferrari-fanaat dit grootste themapark ter wereld voor een dagje bezoeken. Een vliegticket naar Abu Dhabi kost al snel € 450,- en de voordeligste toegangprijs tot het pretpark kost omgerekend € 44,50. Ben je kleiner dan 1,50 meter dan vraagt de caissière ‘slechts’ € 32.50. Een speciale behandeling kan ook: met het Premium Ticket. Dan kun je ongelimiteerd gebruik maken van alle attracties en krijg je toegang tot de VIP Lounge waar diverse versnaperingen te genieten zijn – in het geval van een regulier ticket moet je voor sommige attracties dus nog bijbetalen. Een Premium Admission kost € 74,50 voor personen boven de anderhalve meter. Onder deze lengte betaal je € 53,50.
 
Beleven
Ineens begrijpen we weer waarom Ferrari meer geld verdient met ‘randactiviteiten’ dan met de verkoop van rijdende exoten. Maar goed, was je sowieso van plan om naar Abu Dhabi af te reizen dan lijkt een bezoek aan Ferrari World zeker de moeite waard gezien de vele spectaculaire attracties. Wil je Ferrari beleven dan moet je eigenlijk starten in “Made in Maranello”, een mini-fabriek waar (historische) Ferrari’s van A tot Z visueel en informatief in kaart worden gebracht. Meer historie vind je bij de attractie “Racing Legends” dat de belangrijkste racesuccessen van Ferrari toont sinds de jaren ’50 en in de “Paddock” word je een figuurlijke blik achter de schermen van een Grand Prix gegund.

Snelste dag van je leven
Adrenalinejunks kunnen hun hart ophalen in de “Formula Rosso”, de snelste achtbaan ter wereld met een topsnelheid van 240 km/h waar je lichaam maximaal 4,8 G-krachten te verduren krijgt. “G-force” is nog zo’n attractie voor snelheidsduivels. Stap hierin en je wordt met een gigantische snelheid 62 meter de lucht ingeschoten om vervolgens in supertempo weer naar beneden te worden getrokken. Wees verstandig: nuttig pas na deze maagomdraaiende attracties in één van de vele restaurants die het park rijk is een heerlijke (Italiaanse) maaltijd. Winkelen kan ook, al blijft de keus beperkt tot Ferrari-artikelen.

Kijk voor meer informatie over het park en de vele attracties op www.ferrariworldabudhabi.com

Gerelateerde artikelen

Ferrari racebaan op cruiseschip

Lifestyle & design
Ferrari racebaan op cruiseschip
> Artikel lezen

Configurator Ferrari 812 Superfast is slecht voor je

Autonieuws
> Artikel lezen

'Rode Parade': keur aan bijzondere Ferrari´s in Nederland

Autonieuws
'Rode Parade': keur aan bijzondere Ferrari´s in Nederland
> Artikel lezen

Wat verdienen Porsche en Ferrari per auto?

Autonieuws
Wat verdienen Porsche en Ferrari per auto?
> Artikel lezen

Technics SP10 NGS Red Micro: de Ferrari onder de draaitafels

Lifestyle & design
Technics SP10 NGS Red Micro: de Ferrari onder de draaitafels
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.