Autonieuws

Details en geruchten over de BMW X4

Het begint steeds meer te gonzen van de geruchten rondom een BMW X4. De geruchten zijn zelfs zo sterk dat we er eigenlijk al vanuit gaan dat de auto er daadwerkelijk komt. Is dat ook echt het geval dan staat de BMW X4 in 2014 bij de dealers.

De nieuwe stroom geruchten komt van het Amerikaanse AutoWeek.com. Die hebben niet alleen gesproken met insiders bij BMW, maar ook met anonieme bronnen. Het klinkt misschien wat mysterieus, maar ook in de autojournalistiek kun je niet zomaar je bronnen prijsgeven. Dat maakt ook helemaal niet uit. Het gaat ons om de informatie.

Vier portieren
Vooropgesteld dat het hier nog om geruchten gaat is er het volgende bekend geworden. De X4 zal een sportief afgeleide van de X3 worden, net zoals de X6 dat van de X5 is. Daarmee wordt de auto een rechtstreekse concurrent voor Porsche’s nieuwe kleine SUV de Cajun. In tegenstelling tot de Range Rover Evqoue krijgt de X4 in alle gevallen vier portieren en vier zitplaatsen. De ruimte achterin zal echter wel beperkter zijn aangezien de daklijn sterk afloopt.

Spartanburg
Een eerste voorstel voor de komst van de X4 schijnt binnen BMW al in 2006 te zijn gedaan. Toen had de fabrikant echter nog niet de productiemogelijkheden. Doordat de X3 inmiddels niet meer in het Oostenrijkse Graz, maar in het Amerikaanse Spartanburg wordt geproduceerd is de productiecapaciteit daar zo uitgebreid dat er ook voor de X4 ruimte komt. Bovendien wordt men bij BMW behoorlijk gedreven door het feit dat Porsche werkt aan de Cajun. Een insider laat weten dat de Cajun op dit moment de drijfveer is voor de ontwikkelingsafdeling.

Bevestigd
Diezelfde insider laat ook weten dat de X4 leverbaar zal worden met vier- en zescilinder motoren en er zelfs een X4M zal komen. Die wordt dan aangedreven door een twin-turbo zescilinder. Het design van de X4 staat nog niet geheel vast, maar de richting is wel geheel bepaald. Hoe meer bevestiging willen wij hebben dat de auto er komt?

Gerelateerde artikelen

Zo moet de BMW X4 volgens AC Schnitzer

Tuning & styling
AC Schnitzer BMW X4
> Artikel lezen

BMW X4 door de ogen van M Performance

Autonieuws
BMW X4 M Performance
> Artikel lezen

Tada! Nieuwe BMW X4 heeft gespiekt bij Mercedes GLC Coupé

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.