Autonieuws

Eterne: Panamera-killer van Lotus

Naast een drietal gloednieuwe sportwagens introduceert het Britse merk ook een vierdeurs coupé met het nieuwe Lotus-DNA. Uiteraard ligt de focus op de directe omgeving rondom het stuurwiel, maar achterin dit model kan de sportiviteit van Lotus ook ervaren worden.

Veel informatie over de nieuwe Britse vierdeurs coupé laat Lotus nog niet los. Wel weten we dat de vierdeurs coupé zijn pijlen gaat afvuren op modellen als de Aston Martin Rapide, Audi S7, Mercedes-Benz CLS 63 AMG en, last but not least, de Porsche Panamera. Lotus verwacht halverwege 2015 de gespannen boog los te kunnen laten.

5.0 liter V8 met 620 pk
Onder de motorkap van de ruim vijf meter lange Lotus Eterne vinden we dezelfde 620 pk sterke V8 van Toyota die ook in de nieuwe Esprit komt te liggen. Dankzij het relatief lage gewicht van de Eterne schiet de auto binnen de vier seconden naar de 100 km/h en is een topsnelheid van 315 km/h haalbaar. Op dit moment zeer indrukwekkende cijfers, maar dat afgezet het besef dat de Eterne pas in 2015 op de markt verschijnt. Wie weet waar de concurrentie dan staat?!

Gerelateerde artikelen

Rijd deze zomer nog op deze uitzinnige Lotus C-01

Autonieuws
> Artikel lezen

Dikke Porsches pesten met Lotus Exige 350 SE

Autonieuws
Dikke Porsches pesten met Lotus Exige 350 SE
> Artikel lezen

Lotus Omega: snelste sedan ter wereld

ProMemorie
Lotus Omega
> Artikel lezen

Lotus Exige 380 is de allersnelste ooit

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.