Autonieuws

Prijstechnisch de baas: Mitsubishi i-MiEV

Het spelletje ´wie van de drie´ is dankzij Mitsubishi snel beslist. Mocht je je tenminste afvragen welke van de drie identieke elektrische voertuigen, de Citroen C-Zero, de Mitsubishi i-MiEV en de Peugeot iOn, de laagste aanschafprijs heeft.

Hoewel de drie verschillende typen samen ontwikkeld zijn lopen de prijzen nogal uiteen. Zo kosten de beide modellen van PSA, Peugeot iOn en Citroën C-Zero, respectievelijk € 29.550,- en € 29.990,-. De ‘Japanse’ variant moet minimaal € 27.588,- kosten en inclusief BTW komt dat op een bedrag van € 32.830,- uit. Daarmee is de Mitsubishi fors goedkoper dan zijn Franse broers. Of het prijsverschil wellicht aan het uitrustingsniveau te wijten is weten we niet – Mitsubishi heeft de standaardvoorzieningen nog niet vrijgegeven. We vermoeden echter niet dat deze onder doet voor die van Citroën en Peugeot gezien het feit dat de Mitsubishi i-MiEV al standaard uitgerust wordt met stoelverwarming, een optie die op beide Fransozen niet te verkrijgen is.

Elektrisch aandrijving
De vierpersoons i-MiEV is een volledig elektrische auto met een actieradius van gemiddeld 150km. “Ruim voldoende wanneer je bedenkt dat de gemiddelde afstand binnen Nederland, zo´n 41km per dag bedraagt”, meldt Mitisubishi. Daarnaast beschikt de i-MiEV over een snellaad-mogelijkheid waarmee energiemaatschappijen en netwerkbedrijven al aan het testen zijn. Hier kan de i-MiEV in 30 minuten van nul naar 80% worden geladen. Het opladen via een regulier stopcontact gebeurt in minder dan 7 uur.

De i-MiEV worst standaard geleverd met 3 jaar garantie of 100.000 km op de auto en 5 jaar garantie of 100.000 km op de elektrische componenten waaronder de lithium-ion batterij. Het model is vanaf december in de lokale showroom te bezichtigen.

Gerelateerde artikelen

Officieel: Mitsubishi ingelijfd door Renault-Nissan

Autonieuws
Officieel: Mitsubishi ingelijfd door Renault-Nissan
> Artikel lezen

Mitsubishi Eclipse Cross wurmt zich tussen ASX en Outlander

Autonieuws
> Artikel lezen

Mitsubishi droomt (opnieuw) van premium-SUV

Autonieuws
> Artikel lezen

Mitsubishi neemt Outlander-voorbode mee naar Parijs

Autonieuws
> Artikel lezen

Opvolger Mitsubishi ASX ziet Kia Sportage als idool

Spyshots
Nieuwe Mitsubishi ASX
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.