Autonieuws

SSC Ultimate Aero II klaar om te knallen!

Spoedig zal Shelby Supercars hun nieuwe trots en ‘heerser der landsnelheden’ presenteren. Als het aan de makers ligt zijn de recorddagen van de Bugatti Veyron Supersports in ieder geval geteld. Dit beweren ook de insiders welke inzage kregen in het prestatiepotentieel van de Ultimate Aero II.

De SSC Ultimate Aero II is klaar om te knallen. Heel hard te knallen! En wel met een top van 440 km/h. Tenminste, als we de insiders moeten geloven die dit met eigen ogen hebben kunnen aanschouwen. Een kilometertje per uur minder zou ook prima zijn, want dat zou betekenen dat het snelheidsrecord voor seriegeproduceerde auto’s alsnog terug in handen van Shelby Supercars komt. Dat was immers het ultieme doel toen ze deze onlangs verloren zagen gaan aan Bugatti met hun Veyron Supersports. Deze haalde namelijk een duizelingwekkend 431 km/h, genoeg om het oude record van SSC met 411 km/h te verpletteren.

Drie keer knipperen
SSC sloeg zo gauw het kon terug. In eerste instantie met een teaser van de tweede generatie van de Ultimate Aero. ‘Bugatti, geniet ervan zolang het nog kan!’ leken de Amerikanen richting de Fransen als reactie op het verliezen van het record te zeggen. Met hun nieuwe hypercar zouden zij het wereldsnelheidsrecord gaan terugveroveren. Met nog meer kracht en nog meer snelheid. Volgens de bron zou de Aero II beschikken over een 6.8 liter V8 met twee turbo’s en goed zijn voor een output van maar liefst 1.370 pk. Van stilstand naar een net geen 100 km/h zou een zintuigenverslindende 2,8 seconden in beslag nemen om dus uiteindelijk pas zijn meerdere te erkennen aan de natuurwetten bij 440 km/h. Hoe dat eruit ziet? Hier zijn de eerste beelden van de Ultimate Aero II. Binnenkort – nog deze maand – meer duizelingwekkend nieuws hierover…

Bron: Jalopnik

Gerelateerde artikelen

Snelheidsboetes 2018: zint eer gij begint (met gassen)

Autonieuws
> Artikel lezen

Zou jij 160 mille voor deze Porsche Macan betalen?

Autonieuws
> Artikel lezen

Alles over de nieuwe Audi A7 Sportback

Autonieuws
De nieuwe Audi A7 Sportback
> Artikel lezen

Onthulling definitieve Hennessey Venom F5 (465 km/h) nabij

Autonieuws
> Artikel lezen

Voormalig topman Lamborghini stapt over naar Bugatti

Autonieuws
Voormalig topman Lamborghini stapt over naar Bugatti
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.