Autonieuws

Toekomst Lotus ‘hot topic’ in wandelgangen

Dat er heel wat staat te gebeuren bij Lotus is duidelijk. De website van het Britse merk vermeldt niet voor niets ‘The future starts here’, maar wat die toekomst inhoudt is ons nog niet duidelijk. Tijd voor een update uit het geruchtencircuit!

Laten we beginnen met de harde feiten. Lotus heeft aangekondigd dat het met de Evora S en IPS aanwezig zal zijn op de autosalon van Parijs. Daarnaast wil het merk een viertal studiemodellen presenteren waarover het merk verder nog geen officiële uitspraken wil doen. Ideaal ‘voer’ voor de nodige roddels.

Komt u maar!
Eén van de vier studiemodellen moet haast wel de gloednieuwe Esprit zijn, Lotus’ antwoord op de Ferrari 458 en Lamborghini Gallardo. Een sportwagen die waarschijnlijk de beschikking krijgt over de V10 krachtbron uit de Lexus LFA of de V8 uit de Lexus IS-F. Volgens de geruchten wordt het tweede prototype een moderne interpretatie van de aloude Lotus Seven – de welbekende sigaar. Nummer drie en vier zijn vermoedelijk bolides met hybride aandrijving. Het gaat hier om een vierdeurscoupé, categorie Aston Martin Rapide of Porsche Panamera, en een tweedeurs coupé. Beide modellen beschikken over de aandrijflijn die we al eerder zagen in de Evora 414E en luiden een milieubewuste toekomst voor Lotus in. We zijn benieuwd!

Gerelateerde artikelen

Lotus Exige 380 is de allersnelste ooit

Autonieuws
> Artikel lezen

Rijd deze zomer nog op deze uitzinnige Lotus C-01

Autonieuws
> Artikel lezen

Lotus 3-Eleven: radicale tweezitter

Autonieuws
Lotus 3-Eleven: radicale tweezitter
> Artikel lezen

Lotus Omega: snelste sedan ter wereld

ProMemorie
Lotus Omega
> Artikel lezen

Dikke Porsches pesten met Lotus Exige 350 SE

Autonieuws
Dikke Porsches pesten met Lotus Exige 350 SE
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.