Autonieuws

Popperdepop doet de elektrische Kia POP

Kia heeft in Parijs de elektrische studie POP onthuld. Hiermee willen de Koreanen opnieuw aantonen het beste met de wereld voor te hebben. Realisatie is echter nog ver weg.

De Kia POP lijkt zo uit een ei gekomen te zijn getuige ook de uiterst compacte maten van het studiemodel. De POP meet slechts drie meter lang, 1,74 meter breed en 1,49 meter hoog en biedt plaats aan drie personen waarbij de achterste passagiers schuin in de auto zitten. Visueel is op te merken dat de ontwerpers alsnog een gevoel van ruimte in het stadsautootje hebben willen creëren middels een relatief groot glasoppervlak. Of we de lijnen van de POP nou heel fraai vinden laten we in het midden, gedurfd en eigenwijs is het studiemodel zeker!

Elektrische aandrijving
Naast het veelbesproken uiterlijk is ook de aandrijflijn zeer interessant. Zoals gezegd zorgt een volledig elektrische krachtbron met 68 pk voor de aandrijving. De elektromotor beschikt over een koppel van 190 Nm die voor een topsnelheid van 140 km/h kan zorgen. Dankzij een lithium polymeer accu met een capaciteit van 18kWh kan de POP een maximale afstand van 160 kilometer afleggen. Dan moet het accupakket weer minimaal een nachtje (6 uur) aan het stopcontact laden. Als je toevallig een krachtstroomaansluiting hebt dan wordt dit verkort tot een half uur laden.

Gerelateerde artikelen

Minstens 600 liter voor nieuwe Kia Ceed Sportswagon

Autonieuws
> Artikel lezen

Kia Ceed Sportswagon lekt nu al uit

Autonieuws
Kia Ceed Sportswagon lekt nu al uit
> Artikel lezen

Frisse neus en motoren voor Kia Optima

Autonieuws
> Artikel lezen

Kan de nieuwe Kia Ceed Sportswagon het nog goedmaken?

Spyshots
> Artikel lezen

Nieuwe Kia Soul hopelijk ook weer naar EU

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.