Autonieuws

Lekkage: Peugeot 508 (SW)

Hij zou pas bij het aanvangen van zijn showdebuut worden onthuld, maar zoals zo vaak voor grote introducties lekt het één en ander vroegtijdig uit. Dit keer is de nieuwe Peugeot 508 – als één van de eerste – de klos.

De Peugeot 508 zal voor het eerst in leve lijve gezien kunnen worden op de Autosalon van Parijs, medio oktober. Kort daarna zal hij aan de slag gaan als vervanger van zowel de 407 als de 607. Om de klanten van het huidige vlaggenschip te kunnen blijven bedienen is de 508 een flinke jongen geworden. Exacte maten zijn vanwege deze officieuze informatie nog onbekend. Gaan we echter af op de concept waarop de 508 als twee druppels water lijkt dan zegt een lengte van 4.86 meter genoeg. Ter vergelijking: dit is nog eens enkele centimeters langer dan de Skoda Superb en we weten allemaal wat voor ’n zeecontainer dat is. De 508 SW die gebroederlijk tegelijkertijd met de sedan wordt gepresenteerd doet hier nog een schepje bovenop.
Motorisch zal Peugeot een breed palet aanbieden uitgesmeerd over diesels, benzines en een hybride, hoewel deze Hybrid4 in combinatie met een 2.0 liter HDiF voorlopig nog even op zich laat wachten.

Gerelateerde artikelen

Bijgewerkt familiegezicht voor Peugeot 508

Autonieuws
Peugeot 508
> Artikel lezen

Bijgepunte Peugeot 508 is officieel

Autonieuws
> Artikel lezen

Orderboek vernieuwde Peugeot 508 geopend

Autonieuws
Prijzen vernieuwde Peugeot 508
> Artikel lezen

In pyjama oogt de nieuwe Peugeot 508 al elegant

Spyshots
In pyjama oogt de nieuwe Peugeot 508 al elegant
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.