Autonieuws

Nieuw-Zeelandse Hulme CanAm doet aardig mee

Een nieuwe sportwagenmerk mag je het haast niet noemen, toch doet het uit Auckland afkomstige Hulme CanAm aardig mee in het rijk der supercars. Aan boord van volledig uit koolstofvezel opgetrokken open tweezitter ligt een 600 pk Corvette-motor met daaromheen veel technieken uit de racerij.

Zo’n beetje iedere zelfrespecterende oud-coureur of nazaat daarvan moet tegenwoordig een supersportwagen bouwen om erbij te horen. Iemand die de oud F1-kampioen Denny Hulme erg hoog heeft zitten voelde ook deze druk op de schouders, werkte zijn idee uit en presenteert nu deze Hulme CanAm, een supersportwagen in de geest van de Caparo T1 en vernoemd naar de al in 1992 overleden Nieuw-Zeelandse coureur.

‘Small-Block’
Ondanks de allesbehalve exotisch naam liegen de specificaties er niet om. De Formule-achtige tweezitter is gebouwd rondom het Chevrolet LS7 ‘small-block’ V8 waarvan ook de Corvette Z06 gebruikmaakt. Het volume bedraagt een gretige 7.0 liter en de output ligt op 600 pk en 600 Nm. Weet vervolgens dat de auto nog geen ton weegt en de conclusie dat de CanAm indrukwekkende prestaties weet neer te zetten is snel gemaakt. Van 0 naar honderd duurt slechts 3,5 tel en de topsnelheid reikt tot en met 322 km/h.

Aanmaning
Maximaal bouwt de maker twintig CanAm’s met een uiteindelijk prijskaartje van 295.000 pond, exclusief verschuldigde belastingen. Omdat Hulme niet een buffer heeft zoals de grote sportwagenbouwers is een aanbetaling van 10.000 pond vereist voordat er ook maar één bout wordt aangeschroefd.

Gerelateerde artikelen

Alles over de nieuwe Audi A7 Sportback

Autonieuws
De nieuwe Audi A7 Sportback
> Artikel lezen

Onthulling definitieve Hennessey Venom F5 (465 km/h) nabij

Autonieuws
> Artikel lezen

Voormalig topman Lamborghini stapt over naar Bugatti

Autonieuws
Voormalig topman Lamborghini stapt over naar Bugatti
> Artikel lezen

Zou jij 160 mille voor deze Porsche Macan betalen?

Autonieuws
> Artikel lezen

Snelheidsboetes 2018: zint eer gij begint (met gassen)

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.