Autonieuws

Nieuw-Zeelandse Hulme CanAm doet aardig mee

Een nieuwe sportwagenmerk mag je het haast niet noemen, toch doet het uit Auckland afkomstige Hulme CanAm aardig mee in het rijk der supercars. Aan boord van volledig uit koolstofvezel opgetrokken open tweezitter ligt een 600 pk Corvette-motor met daaromheen veel technieken uit de racerij.

Zo’n beetje iedere zelfrespecterende oud-coureur of nazaat daarvan moet tegenwoordig een supersportwagen bouwen om erbij te horen. Iemand die de oud F1-kampioen Denny Hulme erg hoog heeft zitten voelde ook deze druk op de schouders, werkte zijn idee uit en presenteert nu deze Hulme CanAm, een supersportwagen in de geest van de Caparo T1 en vernoemd naar de al in 1992 overleden Nieuw-Zeelandse coureur.

‘Small-Block’
Ondanks de allesbehalve exotisch naam liegen de specificaties er niet om. De Formule-achtige tweezitter is gebouwd rondom het Chevrolet LS7 ‘small-block’ V8 waarvan ook de Corvette Z06 gebruikmaakt. Het volume bedraagt een gretige 7.0 liter en de output ligt op 600 pk en 600 Nm. Weet vervolgens dat de auto nog geen ton weegt en de conclusie dat de CanAm indrukwekkende prestaties weet neer te zetten is snel gemaakt. Van 0 naar honderd duurt slechts 3,5 tel en de topsnelheid reikt tot en met 322 km/h.

Aanmaning
Maximaal bouwt de maker twintig CanAm’s met een uiteindelijk prijskaartje van 295.000 pond, exclusief verschuldigde belastingen. Omdat Hulme niet een buffer heeft zoals de grote sportwagenbouwers is een aanbetaling van 10.000 pond vereist voordat er ook maar één bout wordt aangeschroefd.

Gerelateerde artikelen

Hersenbreker: hoe wakker zien te blijven in autonome auto?

Autonieuws
Hersenbreker: hoe wakker zien te blijven in autonome auto
> Artikel lezen

Nieuwe details rond Volkswagen Arteon

Spyshots
Nieuwe details rond Volkswagen Arteon
> Artikel lezen

Citroën C3 Picasso doet sterk aan C-Aircross Concept denken

Spyshots
> Artikel lezen

Gedurfd: driecilinder voor nieuwe Ford Fiesta ST

Autonieuws
> Artikel lezen

8 redenen waarom de Seat Leon Cupra 300 een feest is

Autotests
> Artikel lezen

Enorme spierballen voor Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid

Autonieuws
Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.