Autonieuws

Volkswagen Polo GTI scherp geprijsd

Geheel tegen de verwachting in is de prijs van de Volkswagen Polo GTI lager dan dat van zijn hete zustermodellen. Nu lijkt de keus wel heel makkelijk…

“De prijs van de Polo GTI is nog niet bekend, maar zal ongetwijfeld hoger uitvallen dan zijn zustermodellen”, schreven we bij de bekendmaking van de prijs van de Skoda Fabia RS. In 99% van de gevallen is Volkswagen inderdaad de duurste optie bij de vergelijking tussen aan elkaar gewaagde modellen binnen de VAG Group, maar dit keer zaten we er compleet naast. Volkswagen prijst de nieuwe Polo GTI namelijk op € 23.690,- voor de 3-deurs en de 5-deurs variant staat in de boeken voor minimaal € 24.185,-. Prijzen die beide onder die van de Seat Ibiza Cupra (24.995,-) liggen en slechts een handvol euro’s hoger uitgevallen zijn ten opzichte van de Skoda Fabia RS.

Polo snelste keus
Alle drie voorgenoemde concurrenten beschikken over exact dezelfde aandrijflijn: de 180 pk sterke 1.4 TSI welke standaard gekoppeld is aan een DSG-automaat. Het is de Polo GTI die er met de snelste cijfers vandoor gaat. Met een sprint van 0 naar 100 km/h in 6,9 seconden en een topsnelheid van 229 km/h weet de GTI net even wat sneller van z’n plek te komen dan de Tsjech en de Spanjaard, en daarmee lijkt de keus voor de Duitser wel erg voor de handliggend. Of z’n rij-eigenschappen moeten ver achterblijven op de andere twee hot hatches?! Iets dat we sterk in twijfel trekken.

Gerelateerde artikelen

Dit kost de vernieuwde Volkswagen Golf

Autonieuws
Dit kost de vernieuwde Volkswagen Golf
> Artikel lezen

Abt laat de Golf GTI 268 km/h lopen

Tuning & styling
Abt laat je Golf GTI 268 km/h lopen
> Artikel lezen

Golf GTI Performance ook weer wat sneller

Autonieuws
> Artikel lezen

Voorspelbaar: de nieuwe Volkswagen Touareg & Polo

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.