Autonieuws

Prijzen Renault Mégane GT en GT Line bekend

Voor wie de Mégane RS iets teveel van het goede is, heeft Renault de GT en GT Line in het leven geroepen. De software van een reguliere Mégane met de hardware van de brute Mégane RS. De inmiddels bekendgemaakte prijzen zijn ook een stuk zachter dan de Mégane-topper.

Terwijl de Mégane RS alleen als 3-deurs Coupé is te verkrijgen, zijn de Renault Mégane GT Line en GT in alle mogelijke carrosserievarianten (Hatchback, Coupé, Estate en Coupé-Cabriolet) te bestellen. De GT Line onderscheidt zich op zijn beurt van de GT middels een iets meer op comfort gericht onderstel en een breder motorenpalet bestaande uit drie benzines (110, 130 en 140 pk) en evenveel diesels (90, 110 en 130 pk). De krachtigste benzine is gekoppeld aan een CVT-automaat, terwijl de overige motoriseringen standaard een manuele handbak bevatten. De Mégane GT is enkel met de 180 pk sterke 2.0 TCe leverbaar welke is gekoppeld aan een met de hand te bedienen 6-bak. Een stijvere wielophanging, geïnspireerd op dat van de RS, verhogen de sportiviteit. Daarnaast zijn er brede banden met 18 inch wielen gemonteerd en biedt de stuurbekrachtiging meer feedback tijdens het rijden. Ook zijn de remmen krachtiger ten opzichte van de GT Line. Bijna een RS dus.

Prijzen
Niet dat de prijs- /kwalititeitsverhouding van de RS slecht is, maar de vraagprijzen van de GT Line en GT zijn toch net even wat aangenamer. Renault vraagt € 1.995,- voor het Pack GT Line. De voordeligste Mégane die in aanmerking komt hiervoor is de 5-deurs Mégane 1.6 in de uitvoering Dynamique en die staat te boek voor € 21.990,-. De Mégane GT kost € 26.990,- in het geval van de Hatchback. Als Coupé bedraagt de vanafprijs € 27.490,- en voor de Estate wil de dealer vijfhonderd euro meer vangen. Tot slot, de Mégane CC GT. Die staat in de prijslijsten voor € 38.490,-.


Gerelateerde artikelen

Renault Mégane RS wil zijn kroon terug

Spyshots
> Artikel lezen

Renault onthult nieuwe Mégane Estate

Autonieuws
Renault Mégane Estate
> Artikel lezen

Laat maar komen die Renault Mégane RS!

Autonieuws
Renault Mégane RS
> Artikel lezen

Betrapt: nieuwe Renault Mègane Estate

Spyshots
Nieuwe Renault Mégane Estate rijdt hier
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.