Automultimedia

Sony gaat een stap verder in auto-entertainment

Sony heeft haar Xplod autoradio-assortiment uitgebreid met twee in-car multimedia AV-receivers en een nieuwe digitale media-player.

In de categorie in-car recievers vallen de Sony XAV-70BT en de XAV-60. Beide nieuwste mediaspelers hebben het 2DIN-formaat en beschikken over een lekker groot breedbeeldscherm van 7 inch bij 6,1 inch. De resolutie bedraagt 800x480 pixels en dat is volgens Sony vijf keer hoger dan reguliere modellen. Qua features zijn de mogelijkheden bijna oneindig. Zo fungeren de multimedia-apparaten als CD/DVD/VCD-speler inclusief ondersteuning voor MP3-, AAC- en WMA-audiobestanden, Divx/MPEG-1/MPEG-2/MPEG-4 (Simple Profile) videobestanden en JPEG-afbeeldingen. Daarnaast kan middels de USB-aansluiting vrijwel elke draagbare muziekspeler op het toestel aangesloten worden. Eenmaal een externe muziekspeler aangesloten is deze gewoon via het touch screendisplay te bedienen. De XAV-70BT beschikt bovendien over bluetooth ten behoeve van draadloze muziekoverdracht en handsfree bellen.

SensMe
Handig en vernuftig is het zogeheten Sony SensMe. Met deze toch wel bijzondere functie die een stukje refrein van de nummers laat horen kan de gebruiker precies dat nummer selecteren die op dat momenteel het beste bij zijn of haar gemoedstoestand past. De technologie is al beschikbaar op andere apparaten van Sony waarbij op basis van de Sony 12 Tone Analysis muziek wordt gesorteerd in categorieën zoals dance, relax, emotional. Voor de Xplod auto-mediaspelers zijn daar freeway, morning comute en midnight cruise nog aan toegevoegd. De gebruiker kan in totaal kiezen uit 21 verschillende sfeerchannels. Vervolgens is via de SensMe Mood eventueel een eigen selectie te maken door een bepaalde zone te selecteren in de grafische weergave die de technologie weergeeft op basis van criteria als mood, type, stijl en tijd.

DSX-S100 autoradio
Nieuw is ook de Sony Xplod DSX-100 autoradio. Nou ja, autoradio is eigenlijk niet meer van toepassing op deze toestellen die zoveel meer bieden dan uitsluitend het ontvangen en weergeven van de ether. De DSX-100 is ontwikkeld met het oog op de steeds groter wordende groep van digitale media en de daaraan gekoppelde luistergewoontes. Zo is het toestel gericht op het zo eenvoudig en effectief mogelijk koppelen van draagbare mediaspelers met de audiovoorzieningen in de auto. Van losse bedrading of aansluitsystemen in het handschoenenkastje is bijvoorbeeld geen sprake meer dankzij Tune Tray. De Tune Tray bevindt zich achter het front-paneel dat naar beneden scharniert om vrijwel elke externe speler in op te bergen. De DSX-S100 speelt MP3-, AAC- en WMA-bestanden af en beschikt over de gemakkelijke ZAPPIN-zoektechnologie. Bovendien helpt de zogenoemde QuickBrowzer het snel terugvinden van muzieknummers die zich op de draagbare media bevinden. Men kan speuren op artiest, album, genre, playlist, bestandsnaam en mapnaam.

Prijzen
De Sony XAV-60 en 70BT zijn vanaf april beschikbaar tegen adviesprijzen van respectievelijk € 600,- en € 800,-. De DSX-100 vindt twee maanden later zijn weg naar de gespecialiseerde winkelketens in car hifi en kost € 150,-.

Gerelateerde artikelen

BMW: 'Concept Z4 staat dichtbij productiemodel'

Autonieuws
BMW: 'Concept Z4 staat dichtbij productiemodel'
> Artikel lezen

Abt geeft Audi SQ5 flinke pk-injectie

Autonieuws
SQ5
> Artikel lezen

Perfecte en enige straatlegale BMW M1 op Pebble Beach

Autonieuws
Perfecte en enige straatlegale BMW M1 op Pebble Beach
> Artikel lezen

Op de valreep: beeldschone Aventador SV in goud-zwarte outfit

Autonieuws
Lambo
> Artikel lezen

Heeft Continental het wiel van de toekomst bedacht?

Autonieuws
Continental ontwikkelt
> Artikel lezen

Dat was het: het afscheid van de Dodge Viper is officieel

Autonieuws
Dat was het: het afscheid van de Dodge Viper is officieel
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.