Automultimedia

Nieuwe TomTom GO 750 en 950

TomTom lanceert de nieuwe GO 750 LIVE en GO 950 LIVE. Beide topmodellen zijn verder doorontwikkeld en daardoor niet alleen gemakkelijker in gebruik, maar bovendien ook veelzijdiger. Ze volgen de GO 740 LIVE en GO 940 LIVE op.

TomTom laat zelf weten dat het haar taak is om continu nieuwe en unieke technologieën te ontwikkelen. Zodoende heeft men de GO 740 en GO 940 verder doorontwikkeld tot GO 750 en GO 950. De belangrijkste noviteiten zijn een betere integratie van brandstofprijzen en veiligheidswaarschuwingen, een scherm met veelbezochte bestemmingen en de mogelijkheid om de meest zuinige route te berekenen (Eco Routes).

Functionaliteiten
Uniek aan beide modellen is dat TomTom de reistijd berekent op basis van ervaring. De modellen berekenen de snelste routes gebaseerd op ‘s wereld grootste verzameling snelheidsprofielen uit het verleden. Deze voortdurend groeiende database bevat inmiddels al ruim 800 miljard snelheidsberekeningen uit het verleden van 15 miljoen gereden kilometers in 24 Europese landen. Onderweg controleert het systeem voortdurend of er een snellere route is en houdt daarbij rekening met gewijzigde verkeerssituaties met behulp van de IQ Routes technologie en actuele HD Traffic verkeersinformatie.

Kaarten
TomTom GO 950 LIVE is uitgerust met standaard geïnstalleerde kaarten voor navigatie van deur tot deur in 45 Europese landen inclusief de VS en Canada. Op de 750 Live ontbreken beide overzeese landen. Nieuw zijn de kaarten van Malta, Griekenland en Turkije.

Najaar 2009
Vanaf dit najaar worden beide nieuwe systemen leverbaar. Naast alle noviteiten beschikken de systemen uiteraard over TomTom’s bekend functionaliteiten als 3D-kaarten, uitgebreide POI-databases, rijbaanbegeleiding, spraakbesturing en een Bluetooth-carkit.

Gerelateerde artikelen

Gelekt: Ferrari 488 GTO is LaFerrari de baas

Autonieuws
Gelekt: Ferrari 488 GTO is LaFerrari de baas
> Artikel lezen

Kona-front voor volgende Hyundai Santa Fe

Spyshots
Kona-front voor volgende Hyundai Santa Fe
> Artikel lezen

Peperdure BMW Concept X7 raakt te beschadigd op weg naar Detroit

Autonieuws
> Artikel lezen

Spyshots: Zien we daar de nieuwe Audi A6 Avant?

Spyshots
Spyshots: Zien we daar de nieuwe Audi A6 Avant?
> Artikel lezen

Fotogalerij: de mooiste momenten tijdens Dakar 2018

Autonieuws
> Artikel lezen

Prijzen voor vernieuwde BMW 2-serie Active en Gran Tourer

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.