Automultimedia

Kenwood lanceert nieuw topmodel navitainer

Kenwood introduceert de nieuwste generatie van haar zogenoemde navitainers, een multimediareceiver met geïntegreerd navigatiesysteem. Topmodel in de nieuw serie is de Kenwood DNX9240BT.

De DNX9240BT is een alles-in-één multimedia DVD-receiver met geïntegreerde Bluetooth-
module voorzien van diverse nieuwe features en snufjes, een geavanceerde navigatiechip en een touch screen display met hoge resolutie. Het nieuwe vlaggenschip van Kenwood biedt tevens een nieuw ontworpen bedieningsmenu met ergonomische structuur die de gebruiker zo snel mogelijk toegang verschaft tot de vele mogelijkheden van de DNX9240BT. Bedienen tijdens het rijden wordt zodoende duidelijker en veiliger.

Noviteiten
Nieuw is de beeld-in-beeld-functie waarmee het mogelijk wordt in de navigatiemode een tweede videobeeld (van DVD of een andere signaalbron) te integreren binnen het beeld van de routekaart. Ook nieuw is het oproepen van nuttige informatie bij pech en/of ongevallen. Denk hierbij aan het dichtstbijzijnde pompstation of ziekenhuis. Het 7 inch VGA-beeldscherm in breedbeeldformaat staat volgens Kenwood garant voor haarscherpe diagrammen, een helder kaartbeeld en dito videoweergave. Bovendien wordt hiermee de leesbaarheid en de kijkhoek verbeterd. De resolutie van het scherm bedraagt 800x480 pixels.

Muziekfanaten opgelet!
Met de geïntegreerde Bluetooth-module biedt de DNX9240BT handsfree telefoneren en is het apparaat tegelijkertijd in staat audiobestanden (A2DP-Profiel) te lezen. Blij zullen audiofielen zijn met mogelijkheid om 5.1-DSP geluid (Dolby Digital en DTS-decoder, Dolby Pro Logic II ) weer te geven. En met de 13-band equalizer zijn de klanken op smaak af te stemmen. Daarnaast zijn er vier 5-Volt voorversterkers aan boord, en kan de DVD/CD-speler (externe) gecomprimeerde audio- en videobestanden afspelen. Een iPod-aansluiting ontbreekt natuurlijk ook niet.

Specificaties op een rij
Aangezien de DNX9240BT een scala aan features bevat die ware liefhebber en/of audiofiel natuurlijk allemaal wil weten hierbij nog even de technische specificaties op een rij: 2-DIN multimediasysteem met geïntegreerde navigatie, City Navigator Europe NT 2009 kaartendata (39 Europese landen inclusief Oost-Europa), de nieuwste GPS-decoders, snelheidslimiet-aanduiding, stemherkenning, Text-to-Speech-System, TMC-/TMC Pro-Decoder, geïntegreerde Bluetooth-Module (Hands Free en Audio Profile), 6.98inch VGA-monitor met touch screen, beeld-in-beeld functie, DVD/CD-speler, twee USB poorten voor verschillende afspeelformaten (MPEG 1 / 2, DivX, JPEG, WAV, AAC, WMA, MP3 &
TAG-aanduidingen), twee AV cinch inputs, één keer 3,5 mm jack, 5.1-DSP (Dolby Digital, DTS, Dolby Pro Logic II), 13-band equalizer, digitale cross over, vertragingscorrectie (DTA), iPod Direct Control (voor iPod-spelers, iPod, iPod3G), RDS-tuner (K3i, 24 voorkeurzenders, Radio Text Plus), vier × preamp out (5V) en tot slot 4 × 50 Watt Mosfet eindversterker.

Prijs
De Kenwood DNX9240BT is per direct verkrijgbaar in de Benelux tegen een adviesprijs van € 1799,-. De prijs is exclusief montage en het toestel is verkrijgbaar bij de betere multimediaketens en -specialisten.

Gerelateerde artikelen

Waarom de Online Edition van Opel echt iets voor jou is

Autonieuws
Waarom de Online Edition van Opel echt iets voor jou is
> Artikel lezen

Honda Civic Type-R pakt Ring-record weer terug

Autonieuws
Honda Civic Type-R pakt Ring-record weer terug
> Artikel lezen

Ferrari racebaan op cruiseschip

Lifestyle & design
Ferrari racebaan op cruiseschip
> Artikel lezen

De Koenigsegg waarvan je het bestaan niet wist

Autonieuws
> Artikel lezen

Only in America: p(l)ak een Kia op de bek en win 'm

Autonieuws
Only in America: p(l)ak een Kia op de bek en win 'm
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.