Automultimedia

Splitview: filmkijken en navigeren voorin de S-klasse

Mercedes presenteert innovatieve splitview-techniek in de nieuwe Mercedes S-klasse. Daarbij is het mogelijk dat de bestuurder en de passagier naar verschillende programma’s kijken op hetzelfde scherm. De bestuurder kan bijvoorbeeld naar zijn navigatieinstructies kijken terwijl de passagiers geniet van een DVD’tje. En dat alles fullscreen!

De techniek die Mercedes en Bosch hebben ontwikkeld is innovatief. Meest opvallend is namelijk dat de bestuurder en de passagier elkaars beeld niet kunnen zien terwijl het wel op hetzelfde scherm wordt getoond. Het 8 inch TFT-LCD display kan tegelijkertijd twee verschillende beelden tonen door beeldpunten aan elkaar vast te plaatsen. Een filter verdeelt dit beeld zodanig dat afhankelijk van de zitpositie alleen de beeldpunten van het ene of van het andere beeld zichtbaar zijn. De bestuurder kan zodoende navigeren, terwijl de passagier een film kijkt. Voorheen was het nooit toegestaan dat voorin – tijdens het rijden – een film werd afgespeeld en dat kan met deze techniek nu wel. Om de bestuurder overigens niet te hinderen kan de passagier ook gebruik maken van een hoofdtelefoon.

Debuut in de zomer van 2009
De nieuwe Splitview techniek debuteert in de zomer van 2009 in de nieuwe S-klasse. Overigens werkt Mercedes ook aan een geavanceerde nieuwe versie van het Comand-systeem. Die zal over enkele jaren ook productierijp zijn.

Gerelateerde artikelen

Verfijning voor Mercedes S-klasse op til

Spyshots
> Artikel lezen

Vlieglimousine: Brabus Maybach S 600

Tuning & styling
Vliegende limousine: Brabus Maybach S 600
> Artikel lezen

Mercedes-Benz S-klasse verder verfijnd

Autonieuws
> Artikel lezen

Eerste details en foto's gefacelifte Mercedes S-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

VIP-tank: Mercedes-Maybach S 600 Pullman Guard

Autonieuws
VIP-tank: Mercedes-Maybach S 600 Pullman Guard
> Artikel lezen

Mercedes-Benz pakt uit met vier hypermoderne motoren

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.