Automultimedia

Mercedes presenteert infotainment van de toekomst

Mercedes werkt volop aan de ontwikkeling van een hypermodern myComand-systeem. De opvolger van het huidige Comand-systeem is dankzij een continue internetverbinding in staat de meest actuele informatie op te halen en bovendien tal van nieuwe functies te bundelen.

  • Internetverbinding voor actueel kaartmateriaal
  • Radio luisteren via internet
  • Bellen via VoIP

Steeds vaker laten fabrikanten doorschemeren bezig te zijn met internet in de auto. BMW biedt het inmiddels aan in diverse modellen en ook Volkswagen werkt aan een test met een Tiguan voorzien van een internetsysteem. Mercedes laat weten te werken aan de opvolger van het huidige Comand-systeem waarin onder meer de radio, DVD-speler, navigatie en diverse andere functies van de auto gebundeld zijn. Het nieuwe myComand geeft ons een voorproefje van het systeem zoals dat over enkele jaren leverbaar wordt.

Actuele kaartinformatie
Bij myComand draait alles om de internetverbinding. Dankzij die verbinding wordt telkens wanneer de auto gestart wordt de software geactualiseerd. Daardoor is bijvoorbeeld het kaartmateriaal van de navigatie altijd actueel en wordt rekening gehouden met files en fliters. Ook kunnen er sattelietbeelden (zoals Google Maps) worden getoond. Behalve dat kan direct informatie worden opgevraagd over hotels en recreatiemogelijkheden, maar ook over restaurants en bioscopen. Allemaal niet zo spectaculair tegenwoordig, maar wel nieuw is dat er ook direct geboekt kan worden.

World Radio en VoIP
Met de functie World Radio kan via internet naar elke radiozender ter wereld worden geluiderd. Bovendien kan de eigen muziekverzameling op internet worden opgeslagen en zodoende niet alleen thuis maar ook in de auto worden beluisterd. Via Voice over Internet Protocol (VoIP) kan bovendien via internet (gratis) worden gebeld. Uiteraard is het ook mogelijk om op internet te surfen en zo in de auto websites te bezoeken.

Serieproductie over enkele jaren
Mercedes wil met myComand vooral de zakelijke rijder gaan bedienen. Die brengt veel tijd door in de auto en heeft behoefte aan dergelijke informatie. Het duurt nog enkele jaren voordat het systeem er is, maar Mercedes werkt volop aan het klaarstomen van myComand voor serieproductie.

Ter verduidelijking hebben we een video toegevoegd waarop het systeem in de praktijk zichtbaar is.

Gerelateerde artikelen

Brabus 900 One of Ten: G65 brult het uit met 900 pk

Autonieuws
Brabus 900 One of Ten
> Artikel lezen

Mercedes maakt beginnetje met nieuwe S-klasse

Spyshots
> Artikel lezen

Spyshots: nieuwe Mercedes GLS laat zijn gezicht zien

Autonieuws
Spyshots gls
> Artikel lezen

Mercedes E-Klasse Cabriolet en Vision Gran Turismo te zien in Justice League

Autonieuws
Justice League
> Artikel lezen

Volgende Mercedes B-klasse toch weer een MPV

Spyshots
> Artikel lezen

Nieuwe Mercedes A-Klasse mag eindelijk 'naakt' de deur uit

Autonieuws
Nieuwe Mercedes A-Klasse mag eindelijk 'naakt' de deur uit
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.