Automultimedia

Blaupunkt lanceert drie nieuwe navigatiesystemen

Vanaf heden kan men bij Blaupunkt terecht voor drie nieuwe navigatiesystemen. Het instapmodel Travelpilot 100 voldoet aan alle benodigde multimediale navigatie-eigenschappen. Terwijl de Travelpilot 200 en Travelpilot 300 juist gericht zijn op de veeleisende automobilist.

TravelPilot 300
De Blaupunkt TravelPilot 300 biedt een alles-in-één multimediale navigatieoplossing, zoals een geïntegreerde MP3/WMA/WMF-speler, een dictafoon voor het onthouden van tekstboodschappen en het spelen van vijf games (Solitaire, Sudoku, Sokoban en twee puzzels). Dankzij de Bluetooth-functie is het mogelijk tegelijkertijd te navigeren en handsfree te bellen, waarbij direct gebladerd kan worden in de namenlijst van een mobiele telefoon. Navigeren kan natuurlijk ook. Via het touchscreen kan men eenvoudig een bestemming selecteren in meer dan twintig West-Europese landen. Bovendien kan een keuze worden gemaakt uit vijf verschillende routeopties: de kortste, snelste, meest optimale, economische en ecologische route. Heeft u nog taalkennis nodig van het land waar u naartoe reist? Dan kan het ingebouwde woordenboek uitkomst bieden. Het woordenboek maakt het mogelijk om zinnen in 18 verschillende talen te leren.

Naast het verstrekken van routeaanwijzingen, herberekent de geïntegreerde TMC ontvanger en - antenne (Traffic Message Channel) de route in geval van omleidingen en files. Daarnaast wordt de gebruiker gewaarschuwd bij opstoppingen, zelfs wanneer de routebegeleiding niet is geactiveerd.
De Blaupunkt TravelPilot 300 is vanaf begin juni 2008 beschikbaar en kost € 299,99.

TravelPilot 200
De TravelPilot 200 van Blaupunkt wordt gekenmerkt door zijn compacte design, eenvoudige menubediening en snelle routeberekening. De € 169,99 kostende Travelpilot 200 herbergt een aantal van dezelfde functies als zijn luxere broer Travelpilot 300. De ingebouwde TMC ontvanger en - antenne waarschuwd u voor files en opstoppingen. Zelfs wanneer de routebegeleiding niet is geactiveerd. Daarnaast geven visuele en auditieve signalen aan als de maximumsnelheid wordt overschreden. Een functie die u veel geld kan besparen. Ook bij dit toestel kunnen vijf verschillende routeopties worden geselecteerd. Andere functies die op het scherm worden getoond zijn de huidige snelheid, maximumsnelheid, verwachte aankomsttijd, resterende reistijd en het aantal kilometers dat nog afgelegd dient te worden. Het invoeren van adressen wordt vergemakkelijkt door een gebruikersvriendelijke interface met verschillende kleuren per menu. Hierdoor is het toestel ook geschikt voor de onervaren gebruiker. De TravelPilot 200 van Blaupunkt is vanaf heden beschikbaar.

TravelPilot 100
De TravelPilot 100 is een instapmodel met dezelfde eigenschappen als de TravelPilot 200, slechts de TMC-functie ontbreekt. Dit toestel is ontwikkeld voor automobilisten die voornamelijk willen navigeren, maar geen behoefte hebben aan extra technologische snufjes. Onderweg worden de routebeschrijving en - begeleiding zowel op visuele als op auditieve wijze aan de chauffeur gecommuniceerd. Alle functies worden getoond en bediend via het 3.5” kleuren touchscreen. De TravelPilot 100 is - net als de Travelpilot 200 - sinds mei 2008 beschikbaar en heeft een prijskaartje van € 139,99.

Gerelateerde artikelen

Hoe de originele Ford Mustang 'Bullit' een goed bewaard geheim bleef

Autonieuws
> Artikel lezen

CEO Renault-Nissan: 'Wij zijn de allergrootste'

Autonieuws
CEO Renault-Nissan: 'Wij zijn de allergrootste'
> Artikel lezen

Abt Sportsline stopt Audi RS3 liefst 500 pk toe

Tuning & styling
> Artikel lezen

Gelekt: Ferrari 488 GTO is LaFerrari de baas

Autonieuws
> Artikel lezen

MINI Yours Customised gaat nog een stapje verder

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.