Automultimedia

Nieuwe TomTom Go reeks onthuld

TomTom heeft de nieuwe Go-reeks onthuld. De TomTom Go 520 en 720 vervangen de Go 510 en 710. De nieuwe Go-modellen hebben een groot 4,3 inch touchscreen, een ingebouwde FM-zender, een ingebouwde Bluetooth-carkit en een vernieuwd design.

Het meest succesvolle portable navigatiesysteem is vernieuwd. TomTom heeft de nieuwe Go reeks gepresenteerd in de vorm van de Go 520 en 720. Het systeem is compleet nieuw, maar uiteraard gebaseerd op de basiskenmerken die TomTom groot hebben gemaakt.

Kaarten van West-Europa
Nieuw aan het systeem is onder meer het 4,3 inch touchscreen. Daarop zijn de navigatie-instructies af te lezen, maar er kunnen ook video- en fotobestanden op worden getoond. De TomTom Go reeks is standaard voorzien van het kaartmateriaal van West-Europa. Dat wordt geïnstalleerd op de interne harddisk en is met SD-kaartjes uitbreidbaar naar andere landen.

Spraakherkenning, carkit en RDS TMC-ontvanger
Om de navigatie te kiezen kan bij de nieuwe serie ook worden gekozen voor spraakherkenning. Gebruikers kunnen ervoor kiezen de spraakherkenning aan te zetten met behulp van een button om vervolgens de stad en straatnaam van de bestemming hardop uit te spreken. Verder is de Bluetooth-carkit verbeterd om zodoende de geluidskwaliteit naar een hoger niveau te tillen. Wie tijdens zijn reis op zoek is naar bijvoorbeeld een ziekenhuis, een garage of een tankstation kan snel en simpel via de ´Help Me´ toets op zoek naar een dergelijk Point of Interest. Verder is de Go tevens voorzien van een RDS-TMC ontvanger om zodoende de verkeersinformatie te ontvangen. De TomTom kan dan rekening houden met eventuele files.

Audio opties & geïntegreerde FM-zender
Een opvallend nieuwe functie is de FM-zender. Bestuurders kunnen hun favoriete liedjes afspelen via de geïntegreerde MP3-speler of door hun iPod op de TomTom GO aan te sluiten. Daarnaast kunnen muziek en navigatie-instructies naadloos via de boxen van de autoradio worden afgespeeld via de geïntegreerde FM-zender. Deze zender geeft een signaal door aan de autoradio die daarvoor op een speciaal kanaal moet worden afgestemd. Hierdoor kan het geluid van de TomTom via het audiosysteem worden afgespeeld.

Derde kwartaal 2007
Vanaf het derde kwartaal van 2007 zullen de nieuwe TomTom Go 520 en 720 in de verkoop gaan.

Gerelateerde artikelen

Niet Speciale, niet GTO, maar Ferrari 488 Pista!

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Peugeot 508 met de billen bloot

Autonieuws
> Artikel lezen

Rolls-Royce Cullinan spart met de 'ondergeschikte' concurrentie

Spyshots
> Artikel lezen

Nu alle details van Porsche 911 GT3 RS

Autonieuws
> Artikel lezen

Een Tesla Roadster reserveren, het kan. Maar wie durft?

Autonieuws
Een Tesla Roadster reserveren, het kan. Maar wie durft?
> Artikel lezen

Opnieuw gespot: de Mercedes-AMG GT4 die niet zo kan heten

Spyshots
Opnieuw gespot: de Mercedes-AMG GT4 die niet zo kan heten
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.