Automultimedia

Pioneer autoradio´s met Color OEL-display

Al langer bestonden er kleurendisplays op autoradio´s. Waar Sony TFT-kleurenschermpjes had brengt Pioneer op zijn beurt kleurenschermpjes op basis van OEL-technologie op de markt.

OEL-displays hebben geen last van het veranderen van kleuren wanneer je vanuit een andere hoek kijkt. Hier heb je met TFT wel last van, hiermee heb je meteen al het belangrijkste voordeel van OEL ten opzichte van TFT.

2 Toptoestellen worden uitgerust met deze “Color OEL” display. Prachtige realistische beelden worden nu mogelijk in de auto. Je hebt als het ware kleine filmpjes op je autoradio.
Beide high end CD tuners zijn uitermate compleet en ontwikkeld voor audio liefhebbers. Zo zorgt de 24-bit DAC (Digitaal/Analoog omzetter) voor de best mogelijke CD kwaliteit en een ongekende dynamiek.
 
De Auto EQ meet de akoestiek van de wagen op en stelt de 13-bands equalizer perfect in. De Auto Time Alignement doet hetzelfde met de plaatsing van de luidsprekers om de klank uit elk van de luidsprekers op exact hetzelfde moment bij de luisteraar aan te laten komen.  Een 13-bands equalizer geeft de gebruiker complete controle over het frequentiebereik, terwijl het ingebouwde 3-weg netwerk een systeemconfiguratie met tweeter, midrange en subwoofer toelaat. Beide toestellen zijn geschikt om zowel met de bijgeleverde IR-afstandsbediening, als met een originele stuurafstandsbediening gecontroleerd te worden. De nieuwe “Sub-display output” biedt dan weer de mogelijkheid om de gegevens te projecteren op de originele boordcomputers zoals bijvoorbeeld Opel dat heeft.
Natuurlijk zijn ze geschikt voor het beluisteren van MP3, WMA en Wav. bestanden. D.m.v. de “OEL-Screensaver studio” kunnen consumenten zelf vaste en bewegende beelden aanmaken die op de OEL display geprojecteerd kunnen worden. Elk toestel kan op die wijze gepersonaliseerd worden.
 
De topper, de DEH-P9600MP, met “Dual Motion” frontpaneel maakt gebruik van 2 display’s. Eén LED display is steeds zichtbaar en geeft basisinformatie, terwijl het 2de “Color OEL” display pas verschijnt als het frontpaneel naar beneden geschoven is.  Tenslotte beschikt de DEH-P9600MP over een “Multi Language Display”, waardoor de tekstinformatie in verschillende talen – o.a. het Nederlands – getoond wordt.
 
Voor Nederland worden de verkoopprijzen vastgesteld op € 799,- voor de DEH-P8600 MP en € 100,- meer voor de DEH-P9600MP.

Gerelateerde artikelen

Op de valreep: beeldschone Aventador SV in goud-zwarte outfit

Autonieuws
Lambo
> Artikel lezen

Heeft Continental het wiel van de toekomst bedacht?

Autonieuws
Continental ontwikkelt
> Artikel lezen

Dat was het: het afscheid van de Dodge Viper is officieel

Autonieuws
Dat was het: het afscheid van de Dodge Viper is officieel
> Artikel lezen

Perfecte en enige straatlegale BMW M1 op Pebble Beach

Autonieuws
Perfecte en enige straatlegale BMW M1 op Pebble Beach
> Artikel lezen

Kona-front voor volgende Hyundai Santa Fe

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.