Automultimedia

Compleet DVD-navigatiesysteem: AVIC-X1

Pioneer slaagt er als eerste in een DVD-navigatiesysteem, een DVD-video speler, een Touch-Screen kantelscherm en een hoogwaardige audio installatie te combineren in één standaardbehuizing.

Navigatie en AV(DVD-video) worden meer en meer gecombineerd in de hedendaagse auto. De uitdaging is alle elementen op een discrete en eenvoudige manier weg te bouwen. Een kritische consument wil namelijk een navigatie-oplossing tijdens de week, een entertainment functie tijdens de weekends, en beide tijdens een vakantietrip.

Pioneer is er met de AVIC-X1 in geslaagd al deze voordelen te combineren in één toestel.
De AVIC-X1 is een DVD-navigatiesysteem met Touch Screen, gemotoriseerd kantelscherm en een krachtig audio/video gedeelte (Mosfet 4x50 versterker, D4Q-tuner, MP3, CD/DVD speler).
Hetzelfde mechanisme wordt gebruikt om de DVD-rom voor navigatie uit te lezen en om een DVD-video te bekijken of een CD-audio te beluisteren. Het is zelfs mogelijk om tijdens het navigeren een DVD-video film te spelen (op bvb. een achterscherm). De route, en nuttige randinformatie (zoals TMC verkeersinformatie, een 15/15km kaart van je omgeving, een Europese overzichtskaart,…), wordt opgeslagen in een 32MB groot geheugen. Zelfs als je de originele route verlaat is het systeem in staat om een herberekening van de route uit te voeren.
De interessante “Dual Zone” functie laat toe om tijdens het navigeren radio te luisteren, terwijl de passagiers achteraan van een DVD-film kunnen genieten.
Het afneembare frontpaneel zorgt dan weer voor de nodige discretie wanneer men de wagen onbeheerd achter moet laten.

Ook aan details werd gedacht; zo zijn er 7 verschillende manieren om het scherm in te vullen. Het is zelfs mogelijk om rechts een stukje van de kaart te tonen, terwijl 2/3de van het scherm gebruikt wordt om het beeld van een achteruitzicht camera te projecteren of bijvoorbeeld het beeld vanuit een paardentrailer.
De vernieuwde Tele Atlas kaart voor Europa bevat zowat alle huisnummers voor de Benelux en meer dan 60% van de Europese huisnummers. Bovendien is het mogelijk om een stadskaart (met plattegronden van gebouwen) te tonen voor 10 belangrijke steden (waaronder Antwerpen, Brussel, Amsterdam en Rotterdam).
Zoals steeds is ook dit Pioneer navigatiesysteem uitgerust met een Nederlandse en Vlaamse begeleidingsstem.
Door de vergaande integratie slaagt Pioneer er in deze combinatie aan een uitermate aantrekkelijke prijs op de markt te brengen voor € 2499,- Om het geheel nog aantrekkelijker te maken heeft Pioneer 2 sets samengesteld waarbij de AVIC-X1 gecombineerd wordt met een 6.5” scherm achter in de auto (€ 2999,-) of CD-multiplay speler (€ 2699,-).

Grootste voordeel van dit systeem is dat je niet meer hoeft te werken met allemaal verschillende schermpjes, kabels en (DVD-)spelers. Dit scheelt veel (duur) inbouwwerk en het staat erg netjes en afgewerkt. Met dit systeem maakt Pioneer een hele goede stap naar een betaalbaar en handig navigatiesysteem. Want ondanks de relatief hoge prijs van € 2499,- heb je dan wel alles in één. Je hebt behalve een navigatiesysteem ook een DVD-speler en een autoradio.

Gerelateerde artikelen

Spyshots: Zien we daar de nieuwe Audi A6 Avant?

Spyshots
Spyshots: Zien we daar de nieuwe Audi A6 Avant?
> Artikel lezen

Peperdure BMW Concept X7 raakt te beschadigd op weg naar Detroit

Autonieuws
> Artikel lezen

Prijzen voor vernieuwde BMW 2-serie Active en Gran Tourer

Autonieuws
> Artikel lezen

Gelekt: Ferrari 488 GTO is LaFerrari de baas

Autonieuws
Gelekt: Ferrari 488 GTO is LaFerrari de baas
> Artikel lezen

Kona-front voor volgende Hyundai Santa Fe

Spyshots
Kona-front voor volgende Hyundai Santa Fe
> Artikel lezen

Fotogalerij: de mooiste momenten tijdens Dakar 2018

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.