Automultimedia

Pioneer interfaces voor af-fabriek systemen

De opkomst van ingebouwde systemen in moderne auto´s is enorm. Daardoor lijkt het alsof er bijna geen keuze meer overblijft om aftermarket systemen zoals die van Pioneer te installeren. Niets is echter minder waar.

Door de afwijkende dashboardvormen en de toenemende elektronica in moderne auto’s denken veel consumenten dat hun keuze in car audio en navigatie beperkt wordt tot dat wat standaard in de auto zit. Niets is echter minder waar. Audio- en Navigatie-sets aangeboden door gespecialiseerde merken als Pioneer spelen vlot in op snel evoluerende technologieën (zoals Bluetooth®, HD, AUX-in, iPod® voorbereiding, Touch Screen bediening, stemsturing, enz.), bieden zeer veel mogelijkheden, leveren een hoge geluids- en fabricagekwaliteit en dit tegen een interessantere prijs. Een eenvoudige vergelijking leert ons dat een Pioneer AVIC-X1BT (Europese navigatie/audio/DVD-video/Bluetooth car kit) € 1999,- kost, terwijl een installatie met dezelfde mogelijkheden af fabriek al snel € 3.500,- kost. Hetzelfde geldt voor een radio/CD-speler met MP3. Bij Pioneer kost die in de meest simepel vorm € 149,- en af-fabriek tel je er snel € 450,- voor neer.

De mogelijkheden
Pioneer levert een aantal mogelijkheden om hun systemen aan te sluiten op de originele apparatuur in de auto. Zo passen de systemen van Pioneer in ruim 250 type auto´s en is het tegenwoordig mogelijk om meer dan 250 radio´s aan te sluiten op de originele stuurafstandsbediening. Maar ook is het mogelijk om het systeem zo te laten werken dat de informatie zichtbaar is op het display in de auto. Ook het aansluiten van een Pioneer CD-wisselaar op een originele autoradio behoort tot de mogelijkheden. Kortom, de keuze is niet beperkt tot een systeem dat door de autofabrikant geleverd wordt.

Gerelateerde artikelen

Subtiele verjongingskuur voor Mercedes C Coupé en Cabrio

Autonieuws
Subtiele verjongingskuur voor Mercedes C Coupé en Cabrio
> Artikel lezen

Nieuwe Volkswagen Touareg gepresenteerd

Autonieuws
Nieuwe Volkswagen Touareg gepresenteerd
> Artikel lezen

Opel Corsa GSi terug van weggeweest

Autonieuws
> Artikel lezen

Productiemodel Mercedes-Benz EQ C ondergaat praktijktesten

Spyshots
Productiemodel Mercedes-Benz EQ C ondergaat praktijktesten
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.