Automultimedia

Voor audiofielen: Pioneer DEH-P88RS

Pioneer presenteert een nieuw en exlusief audiosysteem voor in de auto. De pioneer DEH-P88RS is volgens Pioneer ontworpen voor het selecte clubje van audiofielen. De geluidskwaliteit is volgens Pioneer dan ook van een zeer hoog niveau.

Bij de ontwikkeling van de DEH-P88RS stond de geluidkwaliteit voorop. De DEH-P88RS biedt twee basissystemen. Het ene is het klassieke car-audio-concept, met kanalen voor- en achteraan en een subwoofer-uitgang. Maar voor zuivere audioprestaties is de alternatieve 3-weg-configuratie nog interessanter. Deze opstelling maakt een high-range- en een low-range-kanaal in combinatie met een subwoofer mogelijk. De netwerkinstellingen hebben 11 cut-off-punten voor elk van de high-pass- en low-pass-filters voor de hoge, midden- en lage tonen. De lussen kunnen in minstens 5 stappen aangepast worden en de fasen kunnen indien nodig omgekeerd worden. Deze 3-weg-configuratie maakt een flexibelere geluidsregeling en een beter klankbeeld mogelijk. Pioneer is er dan ook van overtuigd dat dit dé favoriete configuratie wordt van de meest veeleisende audiofielen.

Automatische equalizer
De DSP van de DEH-P88RS maakt gebruik van automatische tijdsaliniëring en een automatische equalizer om de audio-instellingen aan te passen. Dit verbetert zowel het klankbeeld, de geluidsregeling als de frequentierespons. De passagiers zitten nooit in het midden van de wagen. De tijdsaliniëring compenseert dit door een vertraging toe te voegen aan de outputkanalen. Op die manier worden het klankbeeld en de geluidsregeling geoptimaliseerd. Op de DEH-P88RS kan de tijdsaliniëring aangepast worden in stappen van 1,25cm; ze kan gebruikt worden in de standaard full-range-modus of in de 3-weg-modus. De digitale equalizer biedt 16 frequentiebanden; indien nodig kunnen het linker- en rechterkanaal afzonderlijk aangepast worden. Zowel voor ervaren als onervaren gebruikers zijn de automatische tijdsaliniëring en equalizer uiterst praktisch. Eenmaal ingesteld, kan het systeem manueel nog fijner geregeld worden om een perfect geluid te verkrijgen.

Aluminium frontje
Al deze technologie gaat schuil achter een strak vormgegeven aluminium frontje dat uitgerust is met een helder, wit OEL-scherm en een intuïtieve gebruikersinterface met draai- en drukknoppen. De verkoopprijs is door Pioneer vastgesteld op € 549,-.

Gerelateerde artikelen

365 pk voor Porsche 718 Boxster en Cayman GTS

Autonieuws
> Artikel lezen

Primeur voor Maxi-Cosi: eerste kinderzitje met airbags

Autonieuws
> Artikel lezen

De 10 populairste occassions van Nederland

Autonieuws
Deze auto’s rijden we het liefst als geld een beperkte factor is
> Artikel lezen

Officieel: Polestar 1 ís productierijpe Volvo Coupé Concept

Autonieuws
> Artikel lezen

Toyota Fine-Comfort Ride Concept overdrijft niet

Autonieuws
Toyota Fine-Comfort Ride Concept overdrijft niet
> Artikel lezen

Nieuwe Aston Martin Vanquish oogt niet van deze wereld

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.