Automultimedia

3D-navigatiesysteem van VW en Google

Volkswagen en Google werken samen aan een 3D-navigatiesysteem. Het systeem maakt gebruik van het kaartmateriaal van Google Earth en is in staat om veel verder te gaan dan de huidige navigatiesystemen.

Sinds oktober 2005 werken beide partijen aan een prototype van het systeem. Daarbij is ook kaartenmaker nVidia betrokken. Het nieuwe systeem maakt gebruik van de beelden van Google Earth en is in staat om 3D-beelden te genereren. Bovendien is het systeem continue met het internet verbonden. Daardoor is de informatie altijd actueel en kunnen ook files snel worden doorgegeven.

Constante internetverbinding
Centraal staat het touchscreen kleurenscherm. Dankzij de constante verbinding met het internet wordt het kaartmateriaal telkens geupdate. Dat geldt ook voor de POI-informatie. Het systeem gaat veel verder dan we op dit moment gewend zijn. Zo is  - dankzij de verbinding met internet - veel meer informatie op te halen. Dit hoeft niet meer op één DVD te worden opgeslagen maar kan continue worden opgevraagd. Zo zou je de openingstijden van het dichtsbijzijnde tankstation, winkelcentrum of informatie over een hotel op kunnen vragen. Maar ook de weer- en verkeersinformatie wordt realtime doorgegeven.

3D-kaartmateriaal
Het systeem zoals dat nu al staat ziet er prachtig uit. Doordat er gebruik wordt gemaakt van 3D-kaartmateriaal kun je je als bestuurder veel beter oriënteren waar je bent. Zo hoef je nooit meer te twijfelen of het nu de eerste of de tweede straat rechts is. Je ziet het in een realistische weergave voor je.

Productieplannen onbekend
Volkswagen is op dit moment samen met Google en nVidia nog druk met de ontwikkeling van het systeem. Er zijn nog geen concrete productieplannen. Als er wel besloten wordt om het systeem in productie te nemen juichen wij dit toe. Het is een perfect voorbeeld van hoe je de huidige technologie zo goed mogelijk kunt gebruiken.

Gerelateerde artikelen

Dit wist je nog niet over de eerste Nederlandse Volkswagen Kever

Autonieuws
> Artikel lezen

Dit gaat de nieuwe Volkswagen Polo GTI kosten

Autonieuws
Dit gaat de nieuwe Volkswagen Polo GTI kosten
> Artikel lezen

Volkswagen presenteert Polo GTI voor de rallysport

Autonieuws
> Artikel lezen

Instapper nieuwe Volkswagen Polo is uiterst kale bedoening

Autonieuws
> Artikel lezen

EuroNCAP: 8 auto's met 5 sterren, Volvo XC60 blinkt uit

Autonieuws
EuroNCAP: 8 auto's met 5 sterren, Volvo XC60 blinkt uit
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.