Automultimedia

Sony MEX-BT5000: Bluetooth-toestel

Sony presenteert een compleet nieuwe autoradio met een schitterend design; de MEX-BT5000. Het toestel heeft naast een prachtig design ook een aantal handige functies waaronder Bluetooth.

We kunnen gerust stellen dat Sony een hele goede stap heeft gezet met de introductie van de MEX-BT5000. Het toestel heeft een schitterend design en onderscheidt zich daarmee van de massa. Het frontje is afgewerkt met een mix van aluminium en zwart glanzende materialen. De knopjes zijn met witte LED-lampjes verlicht en het heldere display heeft eveneens een witte verlichting.

Bluetooth-carkit
Met dit apparaat volgt Sony de heersende trend van Bluetooth-autoradio´s. Ondanks dat de techniek er is, zijn dit soort systemen nog vrij zeldzaam. Na Pioneer is Sony de tweede grote fabrikant van autoradio´s die met een Bluetooth-systeem komt. Het grote voordeel is dat je geen carkit meer nodig hebt. Je kunt je telefoon is je jas- of broekzak laten zitten en bellen en gebeld worden via de autoradio. Informatie over de beller (naam, nummer) wordt getoond op het display van de MEX-BT5000. Bovendien kunnen tot maximaal 50 telefoonnummer worden opgeslagen in de autoradio.

Bluetooth-muziek-koppeling
Maar Sony gaat nog een stap verder. Zo heeft het Japanse elektronicaconcern sinds enkele jaren een samenwerking met het Zweedse Ericsson. Beide bedrijven hebben samen een mobiele telefoon-lijn op de markt gebracht. Eén van de toestellen is de Sony Ericsson W950 Walkman phone. Dit telefoontoestel is voorzien van een uitgebreide MP3-speler. Beschik je over zowel de MEX-BT5000 en de W950 Walkman phone dan is ook de muziek van de telefoon te beluisteren via de autoradio. Ook dit kan dankzij de Bluetooth-verbinding. Naast dit telefoontoestel kunnen ook MP3-speler en audiospelers die voorzien zijn van een Bluetooth-verbinding worden gekoppeld aan de radio.

Specificaties
Naast de mogelijkheid om je telefoon of audiospeler met Bluetooth aan de MEX-BT5000 te koppelen kun je ook van muziek genieten dankzij de CD-speler. Deze ondersteunt zowel gewone audio CD´s als MP3- en WMA-CD´s. Het toestel beschikt verder over een 4 x 52 watt versterker met een aantal voorgeprogrammeerde geluidsinstellingen. Twee versterkeruitgangen en een subwooferuitgang maken het mogelijk om de geluidskwaliteit verder te optimaliseren.

Prijs
De Sony MEX-BT5000 zal voor een adviesprijs van € 449,- verkocht worden.

Gerelateerde artikelen

Ford doet geheimzinnig rond Bronco en Shelby GT500

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Audi A6 Avant treedt in het openbaar

Spyshots
Spyshots: Zien we daar de nieuwe Audi A6 Avant?
> Artikel lezen

Nederlander Michael van der Sande verruild Alpine voor Jaguar Land Rover

Autonieuws
Nederlander Michael van der Sande verruild Alpine voor Jaguar Land Rover
> Artikel lezen

'Geniet van de Audi R8 zolang het nog kan'

Autonieuws
'Geniet van de Audi R8 zolang het nog kan'
> Artikel lezen

Karlmann King lust Bentayga als ontbijt en neemt G-klasse als toetje

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.