Automultimedia

Ontwikkeld voor navigatie: Mio A201

De nieuwe Mio A201 is vanaf het begin ontworpen als navigatietoestel en uitgerust met een roterende GPS-antenne. Je kunt navigeren op de gewone manier, maar ook door het scherm te draaien en de landscape-modus in te schakelen.

De Mio A201 is de opvolger van de Mio 168. Met de Mio 168 brak Mio massaal door in Europa en was het bovendien ´s werelds eerste Pocket PC met ingebouwde GPS-ontvanger. Het nieuwe LCD-touchscreen (320x240 pixels) reflecteert minder licht en is bovendien zo behandeld dat er geen vingerafdrukken meer op achterblijven. Uniek is de mogelijkheid om de Mio zowel rechtop (normaal) als liggend (landscape-modus) te gebruiken. Hierdoor heb je een extra breed scherm zoals dat ook bij portable navigatiesystemen het geval is. De nieuwe batterij is goed voor ruim 4,5 uur werking. De batterij is gemakkelijk te verwisselen voor extra capaciteit zonder dat je hoeft op te laden.
 
Navigatiefuncties
Omdat het een Pocket PC is kun je als gebruiker zelf je navigatieprogramma kiezen. Mio biedt echter zelf ook navigatiesoftware aan. Versie 2 van Mio´s Map-software ondersteunt veel nieuwe functies. Zo kun je als gebruiker navigeren naar een adres uit je Outlook-adresboek. De nieuwe Mio Map v.2 geeft bovendien de maximumsnelheid aan die van toepassing is op de door u gekozen weg en details over de borden die u moet volgen. Het programma waarschuwt de gebruiker voor de locatie en de richting van de volgende bocht. Wie graag de files wil omzeilen kan gebruik maken van de ingebouwde TMC-functie. TMC wordt gratis uitgezonden via het radiosignaal en kan door de Mio A201 worden opgepikt om zo een alternatieve route te berekenen. Ook nieuw is de kompasmodus. Die instelling is ideaal voor off-roadnavigatie te voet of per fiets en wordt aangevuld door een nieuwe functie die de gebruiker in staat stelt rechtstreeks GPS-coördinaten in te voeren. De ingebouwde POI-database (points of interest, bezienswaardigheden of interessante punten) is bijgewerkt en uitgebreid met tal van nieuwe plaatsen en gelegenheden. Ze bevat nu de telefoonnummers van vele locaties, zodat de gebruikers een tafel kunnen reserveren in een restaurant of vooraf de openingsuren van een zaak kunnen opvragen.
 
Prijzen
De Mio A201 kost 399 euro zonder de routesoftware. U betaalt 449 euro voor het toestel waar Mio Map v.2, een 512 MB geheugenkaart, een vooraf geïnstalleerde kaart van de Benelux + MRE (Major Road of Europe) en een kaart van Europa op DVD inbegrepen zijn. Prijzen zijn inclusief BTW. Het toestel wordt geleverd met een stroomadapter, een autolader, een USB-synchronisatiekabel, bevestigingsmateriaal voor de wagen, een draagtas en twee jaar garantie.

Gerelateerde artikelen

MINI Yours Customised gaat nog een stapje verder

Autonieuws
> Artikel lezen

CEO Renault-Nissan: 'Wij zijn de allergrootste'

Autonieuws
CEO Renault-Nissan: 'Wij zijn de allergrootste'
> Artikel lezen

Gelekt: Ferrari 488 GTO is LaFerrari de baas

Autonieuws
> Artikel lezen

Hoe de originele Ford Mustang 'Bullit' een goed bewaard geheim bleef

Autonieuws
> Artikel lezen

Abt Sportsline stopt Audi RS3 liefst 500 pk toe

Tuning & styling
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.