Automultimedia

USB muziekaansluiting in diverse Volkswagens

Volkswagen is de eerste autofabrikant die een USB-aansluiting in de auto gaat leveren. Op de USB-aansluiting kan een USB-stick of MP3-speler en via de autoradio luisteren.

Diverse autofabrikanten bieden de mogelijkheid om je iPod aan te sluiten in de auto. Volkswagen is de eerste autofabrikant die het vanaf nu ook mogelijk maakt een USB-apparaat aan te sluiten. De aansluiting bevindt zich in de middenarmsteun en ondersteunt niet alleen USB-sticks en MP3-spelers maar ook grotere USB-opslagapparaten.

Te bedienen via de autoradio
Nadat het USB-apparaat is aangesloten, door deze simpelweg in de USB-aansluiting te klikken, kan de muziek worden beluisterd via de autoradio. Maximaal zes muziekmapjes kunnen op het scherm van de autoradio of het scherm van het navigatiesysteem worden weergegeven. De titels van de nummers worden op het scherm weergegeven. Het USB-apparaat kan simpelweg met de knoppen op de autoradio worden bediend. Het apparaat wordt herkend als een CD-wisselaar.

iPod-aansluiting
Naast de mogelijkheid om een USB-apparaat aan te sluiten biedt Volkswagen vanaf heden ook de mogelijkheid om een iPod aan te sluiten. De aansluiting voor de iPod wordt gemonteerd in het dashboardkastje.

In alle modellen
In het begin zal Volkswagen de beide aansluitingen leveren voor de Golf, Golf Plus en Touran. Vanaf volgend jaar volgen ook de andere modellen inclusief de nieuwe Golf R32, Golf GT(D) en de Eos. De prijs begint bij € 195,- voor de USB-aansluiting.

Gerelateerde artikelen

Volkswagen presenteert Polo GTI voor de rallysport

Autonieuws
> Artikel lezen

Dit wist je nog niet over de eerste Nederlandse Volkswagen Kever

Autonieuws
> Artikel lezen

EuroNCAP: 8 auto's met 5 sterren, Volvo XC60 blinkt uit

Autonieuws
EuroNCAP: 8 auto's met 5 sterren, Volvo XC60 blinkt uit
> Artikel lezen

Instapper nieuwe Volkswagen Polo is uiterst kale bedoening

Autonieuws
> Artikel lezen

Dit gaat de nieuwe Volkswagen Polo GTI kosten

Autonieuws
Dit gaat de nieuwe Volkswagen Polo GTI kosten
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.