Automultimedia

USB muziekaansluiting in diverse Volkswagens

Volkswagen is de eerste autofabrikant die een USB-aansluiting in de auto gaat leveren. Op de USB-aansluiting kan een USB-stick of MP3-speler en via de autoradio luisteren.

Diverse autofabrikanten bieden de mogelijkheid om je iPod aan te sluiten in de auto. Volkswagen is de eerste autofabrikant die het vanaf nu ook mogelijk maakt een USB-apparaat aan te sluiten. De aansluiting bevindt zich in de middenarmsteun en ondersteunt niet alleen USB-sticks en MP3-spelers maar ook grotere USB-opslagapparaten.

Te bedienen via de autoradio
Nadat het USB-apparaat is aangesloten, door deze simpelweg in de USB-aansluiting te klikken, kan de muziek worden beluisterd via de autoradio. Maximaal zes muziekmapjes kunnen op het scherm van de autoradio of het scherm van het navigatiesysteem worden weergegeven. De titels van de nummers worden op het scherm weergegeven. Het USB-apparaat kan simpelweg met de knoppen op de autoradio worden bediend. Het apparaat wordt herkend als een CD-wisselaar.

iPod-aansluiting
Naast de mogelijkheid om een USB-apparaat aan te sluiten biedt Volkswagen vanaf heden ook de mogelijkheid om een iPod aan te sluiten. De aansluiting voor de iPod wordt gemonteerd in het dashboardkastje.

In alle modellen
In het begin zal Volkswagen de beide aansluitingen leveren voor de Golf, Golf Plus en Touran. Vanaf volgend jaar volgen ook de andere modellen inclusief de nieuwe Golf R32, Golf GT(D) en de Eos. De prijs begint bij € 195,- voor de USB-aansluiting.

Gerelateerde artikelen

Kopen: een Volkswagen T1 voor 165.000 dollar?

Autonieuws
> Artikel lezen

Ga jij volgend jaar op vakantie in de VW California XXL?

Autonieuws
California XXL
> Artikel lezen

VW: 'Onze EV zal een stuk goedkoper zijn dan Tesla Model 3'

Autonieuws
VW: onze elektrische auto is 8.000 dollar goedkoper dan Model 3
> Artikel lezen

Nieuw: EVO-tje van Volkswagen

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Werknemers: 'Volkswagen mag Ducati niet verkopen'

Autonieuws
Werknemers: 'Volkswagen mag Ducati niet verkopen'
> Artikel lezen

Is de Volkswagen T-Roc dé compacte crossover van 2017?

Autonieuws
Is de Volkswagen T-Roc dé compacte crossover van 2017?
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.