Automultimedia

Nieuwe Dubbel-DIN systemen van Kenwood§

Kenwood introduceert deze zomer diverse nieuwe multimediasystemen, waaronder 2 opvolgers van de alom geprezen dubbel-DIN DVD-speler met touch-screen monitor, DDX7025. Beide nieuwe systemen bestaan uit slechts één unit.

In 2004 introduceerde Kenwood als eerste een DVD-speler met touch-screen monitor, die volledig geïntegreerd kan worden in het dashboard van veel moderne auto´s. Het voordeel van een dubbel-DIN toestel is dat inbouw van het systeem (inmiddels al mogelijk in zo´n 100 verschillende automodellen, verdeeld over zo´n 30 automerken) naast functioneel ook nog eens bijzonder fraai is. Het beeldscherm komt namelijk niet uit het dashboard, maar ligt er verzonken ingebouwd. Daardoor worden bedieningsknoppen of uitblaasopeningen van bijvoorbeeld een airco niet geblokkeerd en lijkt het bovendien alsof het systeem af-fabriek in de auto is ingebouwd hetgeen de diefstalgevoeligheid vermindert.
 
Twee nieuwkomers
Mede dankzij het grote succes van de DDX7025, komt Kenwood deze zomer al met twee opvolgers van dit model. Ook deze systemen zijn weer uitgerust met touch-screen bediening (een functie die Kenwood als sinds jaar en dag op vrijwel alle beeldschermen toepast) en beschikken naast een AM/FM RDS Tuner en 4 x 50W MOSFET-versterker over een DVD-Video speler. Deze kan naast voorbespeelde DVD´s ook DVD+/- R/RW en MP3- en WMA-muziekbestanden vanaf CD-R/RW afspelen. Nieuw is dat ook MPEG Video-bestanden en JPEG-fotobestanden kunnen worden gelezen.
 
DDC6027
Het "instapmodel" DDX6027 (adviesverkoopprijs € 1499,--) is vergelijkbaar met de DDX7025 en stelt de gebruiker in staat om voor een aantrekkelijke prijs te genieten van een uitgebreid en veelzijdig multimediasysteem in zijn auto. De weergave van DVD-films is in 2-kanalen stereo en om de bediening zo eenvoudig mogelijk te houden is de grafische gebruikersinterface met opzet sober gehouden.
 
DDX8027
Voor diegenen die wel de créme-de-la-créme op car multimedia gebied in de auto willen halen, is er de DDX8027 (adviesverkoopprijs € 1899,--). Naast een gelikte grafische gebruikersinterface met een ruime hoeveelheid aan instelmogelijkheden, beschikt dit topmodel over een geïntegreerde Dolby Digital/dts/MPEG decoder. Bijzonder aan beide modellen is dat er geen zogenaamde "black boxes" of wel verborgen systeemunits zijn die ook nog ingebouwd moeten worden. Alles is geïntegreerd in één unit.
 
Directe DVD menu keuze
Beide systemen bieden een handige nieuwe feature bij het afspelen van een DVD. Er hoeft niet meer via pijltjes naar de gewenste keuze in een DVD menu "gestuurd" te worden. Middels de touch-screen bediening kan men namelijk nu direct de verschillende opties in het menu van de DVD selecteren.
 
Randapparatuur
Uiteraard kan ook op de nieuwe DDX´en veel randapparatuur worden aangesloten. Te denken valt aan o.a. het Kenwood DVD Navigatiesysteem (touch-screen te bedienen), CD-Wisselaars, versterkers, extra beeldschermen voor achterpassagiers en niet te vergeten de Apple iPod. Deze kan na aansluiting zelfs worden opgeborgen in bijvoorbeeld het dashboardkastje, want bediening en informatie-uitlezing gebeurt volledig vanaf het scherm van de DDX.

Gerelateerde artikelen

Mercedes-Maybach Vision 6 nog adembenemender zonder dak

Autonieuws
Mercedes-Maybach Vision 6 nog adembenemender zonder dak
> Artikel lezen

BMW: 'Concept Z4 staat dichtbij productiemodel'

Autonieuws
BMW: 'Concept Z4 staat dichtbij productiemodel'
> Artikel lezen

Heeft Continental het wiel van de toekomst bedacht?

Autonieuws
Continental ontwikkelt
> Artikel lezen

Dat was het: het afscheid van de Dodge Viper is officieel

Autonieuws
Dat was het: het afscheid van de Dodge Viper is officieel
> Artikel lezen

Abt geeft Audi SQ5 flinke pk-injectie

Autonieuws
SQ5
> Artikel lezen

Op de valreep: beeldschone Aventador SV in goud-zwarte outfit

Autonieuws
Lambo
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.