Diamanten tweeters voor B&W-audiosysteem in BMW 7-serie

Een kristalhelder geluid, maar met dank aan diamant. Bowers & Wilkins presenteert een high-end audiosysteem in de nieuwe BMW 7-serie. Een systeem dat exclusief werd ontwikkeld voor BMW's topmodel en volgens beide fabrikanten 'geluidskwaliteit in de auto herdefinieert'.

Met de onlangs onthulde Bowers & Wilkins 800 Series Diamond heeft de Engelse audiospecialist de lat wederom hoger gelegd. Eén van de innovaties zijn de diamanten tweeters. Volgens B&W het beste tweeter-materiaal dat men zich in kan denken. "Het geeft een perfecte balans tussen stijfheid en lichtheid die een kristalhelder geluid produceert, de meest waarheidsgetrouwe geluidsweergave ter wereld.".
“Zowel BMW alsook B&W claimen dat je daardoor het gevoel hebt er live bij te zijn.”

Estetisch hoogstandje

Op basis van B&W's nieuwe audiosysteem voor thuis ontwikkelden zij ook een audiosysteem voor de BMW 7-serie. Daarbij werd veel zorg besteed aan een optimale luisterervaring in de auto, maar werd het estetische gevoel een minstens zo hoge prioriteit gegeven. De dunne en solide speakergril is uitgerust met geoptimaliseerde Fibonacci-gevormde openingen, die er niet enkel voor zorgen dat er meer geluid doorgelaten wordt, maar die tevens perfect passen in het interieur. De tweeters halen daarnaast ook profijt uit de spiraalvormige diffusers, een afgeleide technologie van de iconische Bowers & Wilkins Nautilus luidspreker. Deze vooruitstrevende technologie garandeert dat de afstraling aan de achterkant van de luidspreker geen effect heeft op de uiteindelijke muziekweergave.

16 speakers

Het Bowers & Wilkins Diamond Surround systeem bestaat uit 3 Diamond Dome Nautilus tweaters voorin de auto. Deze worden aangestuurd door het linker, midden en rechterkanaal. Daarnaast vinden we in de 7-serie 4 aluminium tweeters, 7 Kevlar midrange drivers en 2 subwoofers. Aansturing is er dankzij een 10-kanaals 1.400 Watt versterker.
“Diamant, volgens B&W het beste tweeter-materiaal dat men zich in kan denken.”

Luisterervaring alsof je er zelf bij bent

Via iDrive kunnen vijf verschillende presets worden gekozen voor een optimale luisterervaring. Zowel BMW alsook B&W claimen dat je daardoor het gevoel hebt er live bij te zijn. Of dat nu in de studio of op het podium is.

In Nederland wordt het Bowers & Wilkins Diamond Surround systeem in de 7-serie aangeboden voor € 6.032,-.
Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties