Golf R Touch: handgebaren zijn het nieuwe swipen

Sommige (gerenommeerde) automerken verkiezen heden nog altijd fysieke knoppen boven aanraakschermen. Volkswagen is zelfs al toe aan de volgende fase, waarbij swipen en tippen wordt gecombineerd met handgebaren in het luchtledige. De Golf Touch laat zien hoe dat werkt.

Volkswagen is voor het eerst aanwezig op de Consumer Electronica Show in Las Vegas, een van de twee belangrijkste elektronicashows ter wereld, en pakt daar meteen goed uit. De Duitsers tonen er de Golf R Touch – hoewel de naam van deze auto ietwat misplaatst is. Om functies te raadplegen moet er in de Golf R Touch wel degelijk nog veelal aangeraakt worden, maar tal van infotainment is ook in werking te zetten aan de hand van gebaren. Volgens Volkswagen leidt deze nieuwe, toekomstige manier van bedienen de bestuurder tijdens het rijden nog minder af dan wanneer deze functies via fysieke knoppen en louter aanraakschermen moet raadplegen.

Joekels van schermen

Over aanraakschermen gesproken. De Golf R Touch zit er vol mee, en ze zijn ook nog eens zeer groot. De grootste van de drie aanwezige displays heeft een diameter van liefst 12,8 inch. Vlak daaronder bevindt zich een scherm van 8 inch en een derde scherm van 12,3 inch vervangt de analoge meters in de klokkenwinkel. Via het kleinste scherm bedien je de airconditioning, de auto-instellingen en de media. Op het 12,8 inch geeft de Volkswagen Golf R Touch alle infotainment in 3D weer aan de hand van liefst 16,7 miljoen kleurencombinaties.

Ogen op de weg

Bovendien beschikt de Golf R Touch over het een zogeheten Active Info Display, waarvan de menu-layout naar eigen smaak ingedeeld kan worden zoals dat ook mogelijk is bij smartphones. Is de Volkswagen van de toekomst voorzien van een schuif-/kanteldak, dan is het niet langer nodig deze te openen en te sluiten door een fysieke knop in het dak in te (blijven) drukken. Een tikje tegen de hemelbekleding en het bedieningscluster van het schuifdak wordt weergeven op het centrale display, om van daaruit de mogelijk opties te kiezen.
Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties