Automultimedia

Compact portable navigatiesysteem van Mio

Mio presenteert de Mio268 en Mio269. Het compacte navigatiesysteem kan gebruikt worden in de auto maar ook op de motor, fiets of lopend. Tevens heeft Mio een MP3-speler geïntegreerd.

Het apparaat heeft wat concept betreft veel weg van de TomTom Go. Het is een alles-in-één systeem zonder losse draden of GPS-ontvanger. De beide Mio navigatiesystemen zijn niet alleen bruikbaar in de auto maar ook op de fiets, de motor of wanneer je een wandeling gaat maken. Volgens de fabrikant is het systeem daardoor niet alleen geschikt voor automobilisten maar ook voor mensen die een stadswandeling gaan maken of een lange fietstocht willen uitstippelen. Als gebruiker kies je heel simpel of je op dat moment in de auto zit, lopend bent of fietst en het systeem houdt rekening met de wegen die daarvoor geschikt zijn.
 
Touch-screen
Mio heeft gekozen voor diverse kleurstellingen. De Mio268 is leverbaar in zwart en diverse metallic kleuren. De Mio269 is alleen leverbaar in donkergrijs en zilver. De knopjes hebben een lichtblauwe achtergrondverlichting. Handig is de ´Home-button´ die je direct naar huis navigeert. Naast de bedieningsknoppen zijn beide Mio-systemen uitgerust met touch-screen bediening.
 
TeleAtlas
De navigatiekaarten zijn afkomstig van TeleAtlas en standaard is het hele wegennet van Europa geïnstalleerd. Daarnaast zijn er duizenden ´points of interest´ geïnstalleerd en dat betekent dat je gemakkelijk naar een hotel, tankstation of restaurant kunt navigeren. Voor degene die zich thuis goed voorbereid biedt Mio de mogelijkheid om vooringesteld routes alvast op te slaan.
 
MP3-speler
De Mio268 heeft een geheugenkaartje met een capaciteit van 1 GB. Dat is genoeg voor alle software en de nodige MP3´tjes. De Mio269 heeft een ingebouwde harde schijf met een capaciteit van 2,5 GB en daardoor ruim voldoende om enkele tientallen muziek-cd´s op je navigatiecomputer te plaatsen. Zo kun je het systeem niet alleen gebruiken als navigatiesysteem maar ook als MP3-speler.

Gerelateerde artikelen

'Geniet van de Audi R8 zolang het nog kan'

Autonieuws
'Geniet van de Audi R8 zolang het nog kan'
> Artikel lezen

Audi schijnt licht op vierdeurs e-tron GT

Autonieuws
> Artikel lezen

Karlmann King lust Bentayga als ontbijt en neemt G-klasse als toetje

Autonieuws
> Artikel lezen

Nederlander Michael van der Sande verruild Alpine voor Jaguar Land Rover

Autonieuws
Nederlander Michael van der Sande verruild Alpine voor Jaguar Land Rover
> Artikel lezen

Ford doet geheimzinnig rond Bronco en Shelby GT500

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.