Automultimedia

Nieuwe radio/navigatiesystemen van Blaupunkt

Blaupunkt presenteert drie nieuwe radio/navigatiesystemen. De TravelPilot-systemen passen in (bijna) iedere auto en bieden de mogelijkheid om tegelijk te navigeren en naar een (MP3-)CD te luisteren.

De drie nieuwe modellen maken onderdeel uit van het uitgebreide Blaupunkt E platform. De TravelPilot E Freestyler, TravelPilot E Exact en TravelPilot E Exact MP3 verschillen slechts in detail van elkaar. De Freestyler is een limited edition en simpel te installeren. Datzelfde geldt voor de Exact en Exact MP3 waarbij het grootste verschil zit in de mogelijkheid om MP3 af te spelen en om het systeem aan te sluiten op je snelheidsmeter.
 
CD luisteren en navigeren tegelijk
Tegenwoordig is het steeds vaker mogelijk om gewoon een CD af te spelen terwijl de navigatie in werking is. Voorheen kon je alleen kiezen tussen het luisteren naar een CD of het navigeren. Dankzij een groot intern geheugen ondersteunen deze nieuwe systemen de mogelijkheid om de route te berekenen en op te slaan. Je haalt vervolgens het schijfje van de navigatie uit de speler en kunt rustig een CD afspelen. De TravelPilot E Exact MP3 kan ook, zoals de naam als zegt, MP3-bestanden afspelen. Uiteraard kun je ook gewoon naar de radio luisteren. Blaupunkt heeft voor het geluid een 4 x 50 watt versterker ingebouwd.
 
Beste route
Voor het berekenen van de route kun je kiezen tussen de snelste en de kortste route, maar ook voor de best mogelijke combinatie tussen tijd en afstand. In combinatie met de data van het Traffic Message Channel (TMC) wordt je automatisch om de files geleid. Dit geldt voor alle Europese snelwegen, maar in Duitsland ook voor de provinciale wegen. De routeaanwijzingen worden aangegeven via pijlen maar ook via gesproken instructies.

Gerelateerde artikelen

En het meest gegooglede automerk in 2017 is...

Autonieuws
En het meest gegooglede automerk in 2017 is...
> Artikel lezen

Pagani Huayra Lampo wil eigenlijk een klassieke Fiat zijn

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe 1.3-turbo voor Renault, Nissan en… Mercedes

Autonieuws
> Artikel lezen

Volkswagen T-Cross eindelijk onderweg naar productie

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.