Automultimedia

HiFi: Bowers & Wilkins van Jaguar naar Maserati

Vanaf 2013 gaat Bowers & Wilkins carhifi leveren in Maserati’s. Dit is een mooie opsteker voor de gewaardeerde Britse HiFi-gigant sinds Jaguar heeft laten weten de overstap te maken naar Meridian Audio.

Dat de carhifi-systemen van Bowers & Wilkins op korte termijn in de producten van Maserati te horen zouden zijn komt niet als een verrassing. Sinds kort hebben de beide bedrijven elkaar namelijk gevonden en doen ze sindsdien aan co-branding.

Seven Notes
Wat we precies voor geluidsinstallaties kunnen verwachten in de nieuwe Quattroporte en hoogstwaarschijnlijk ook de Levante en Ghibli zal nog bekend worden gemaakt. Momenteel vestigen Maserati en Bowers & Wilkins – veelal B&W genoemd – hun aandacht op het uitrollen van hun brand partnership. Onder de noemer Seven Notes zullen de komende periode diverse events plaatsvinden in verschillende steden waarvoor ‘de zeven unieke noten geproduceerd door Maserati-motoren’ een bron van inspiratie is geweest. Deze unieke motorgeluiden zijn gebruikt bij het creëren van enkele exclusieve liedjes gecomponeerd en opgenomen in de wereldberoemde Abbey Road Studios.

Jaguar kwijt
Ander carhifi-nieuws is de versterkte samenwerking tussen Jaguar en Meridian Audio. Versterkt omdat Jaguar in het verleden al een beroep deed op Meridian, maar eigenlijk gecontracteerd was aan Bowers & Wilkins. Het aantrekken van Meridian door Land Rover heeft een grotere samenwerking in een stroomversnelling gebracht tussen de beide Britse merken. In de toekomst zal dus niet enkel de XJ gevuld kan worden met geluid van Meridian, maar ook de XF, XF Sportbrake, XK en kakelverse F-type.

Gerelateerde artikelen

Jaguar I-Pace nog prototype in optima forma

Spyshots
> Artikel lezen

Jaguar XE SVR aast op M3 en C AMG-publiek

Spyshots
> Artikel lezen

Jaguar E-Pace: 'crossover met hot hatch-DNA'

Autonieuws
Jaguar E-PACE: crossover met het rijgedrag van een hot hatch
> Artikel lezen

Jaguar E-Pace heeft al heel wat moeten doorstaan

Autonieuws
Jaguar E-Pace heeft al heel wat moeten doorstaan
> Artikel lezen

Jaguar XJ575: bloedsnelle XJ dankzij blok van F-Type SVR

Autonieuws
Jaguar XJ575: dikke XJ met blok van F-Type SVR
> Artikel lezen

Maserati GranTurismo en GranCabrio nogmaals bijgepunt

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.