Automultimedia

Start 60 is grootste draagbare TomTom ooit

TomTom wijst ons al vele jaren de weg en gaat dat nu veiliger doen dan ooit dankzij een 6 inch touchscreen op de nieuwe Start 60. Het vergroten van het bedieningsgemak moet vooral de rijervaring en de veiligheid ten goede komen.

‘Bigger is better’, dat moet TomTom hebben gedacht toen het nieuwe Start 60-navigatiesysteem werd ontwikkeld. Belangrijkste nieuwe feature is namelijk het 6 inch scherm dat grotere toetsen mogelijk maakt en zodoende de bediening moet versimpelen. Nooit eerder installeerde TomTom een dergelijk groot scherm in een van haar draagbare navigatiesystemen; tot op heden waren de Start 25 en GO 825 uitschieters met 5 inch-schermen.
TomTom belooft een scherp scherm maar technische details ontbreken vooralsnog. Uitgaande van het feit dat dit nieuwe systeem gelanceerd wordt in de goedkoopste Start-lijn doet vermoeden dat de resolutie niet hoger zal liggen dan bestaande exemplaren. Bovendien zou een hogere resolutie immers ook meer grafische rekenkracht vereisen met een hoger prijskaartje als gevolg.

Features
Afgezien van het scherm wordt de Start 60 ook uitgerust met het nieuwe Dual-Mounting systeem waarmee de TomTom zowel op het dashboard als aan een ruit bevestigd kan worden. Daarnaast beschikt de Start 60 over IQ-routes, Map Share en rijbaannavigatie. Deze technieken moeten samen met het scherm een veiligere autorit mogelijk maken en bestuurders een prettigere rijervaring bezorgen.

De TomTom Start 60 is vanaf 14 mei verkrijgbaar en heeft een adviesprijs van € 229,50 meegekregen.

Gerelateerde artikelen

Knalgele SP275 RW is Ferrari's jongste one-off

Autonieuws
Knalgele SP275 RW is Ferrari's jongste one-off
> Artikel lezen

Milde facelift voor BMW 2-serie Coupé

Spyshots
> Artikel lezen

Ciber Friday-deal: the one and only Rolls-Royce Hyperion

Autonieuws
Voor de helft van het geld: Rolls-Royce Hyperion
> Artikel lezen

5 alternatieven als Sinterklaas echt te oud wordt voor Amerigo

Autonieuws
GM Futurliner
> Artikel lezen

Snellere auto's voor Nederlandse politie

Autonieuws
> Artikel lezen

Nico Rosberg stopt met F1 als kersvers kampioen

Autonieuws
Nico Rosberg stopt met F1 als kersvers kampioen
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.