Automultimedia

Start 60 is grootste draagbare TomTom ooit

TomTom wijst ons al vele jaren de weg en gaat dat nu veiliger doen dan ooit dankzij een 6 inch touchscreen op de nieuwe Start 60. Het vergroten van het bedieningsgemak moet vooral de rijervaring en de veiligheid ten goede komen.

‘Bigger is better’, dat moet TomTom hebben gedacht toen het nieuwe Start 60-navigatiesysteem werd ontwikkeld. Belangrijkste nieuwe feature is namelijk het 6 inch scherm dat grotere toetsen mogelijk maakt en zodoende de bediening moet versimpelen. Nooit eerder installeerde TomTom een dergelijk groot scherm in een van haar draagbare navigatiesystemen; tot op heden waren de Start 25 en GO 825 uitschieters met 5 inch-schermen.
TomTom belooft een scherp scherm maar technische details ontbreken vooralsnog. Uitgaande van het feit dat dit nieuwe systeem gelanceerd wordt in de goedkoopste Start-lijn doet vermoeden dat de resolutie niet hoger zal liggen dan bestaande exemplaren. Bovendien zou een hogere resolutie immers ook meer grafische rekenkracht vereisen met een hoger prijskaartje als gevolg.

Features
Afgezien van het scherm wordt de Start 60 ook uitgerust met het nieuwe Dual-Mounting systeem waarmee de TomTom zowel op het dashboard als aan een ruit bevestigd kan worden. Daarnaast beschikt de Start 60 over IQ-routes, Map Share en rijbaannavigatie. Deze technieken moeten samen met het scherm een veiligere autorit mogelijk maken en bestuurders een prettigere rijervaring bezorgen.

De TomTom Start 60 is vanaf 14 mei verkrijgbaar en heeft een adviesprijs van € 229,50 meegekregen.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe 1.3-turbo voor Renault, Nissan en… Mercedes

Autonieuws
> Artikel lezen

Euro NCAP kent geen genade voor Fiat Punto

Autonieuws
> Artikel lezen

G-Power X5 M zet Urus voor schut

Tuning & styling
> Artikel lezen

Nieuwe Aston Martin Vanquish oogt niet van deze wereld

Spyshots
Nieuwe Aston Martin Vanquish oogt niet van deze wereld
> Artikel lezen

Volkswagen Up! GTI kan besteld worden

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Range Rover Evoque meer van hetzelfde

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.