Automultimedia

Nieuw: topklasse tuner en versterker van Pioneer

Pioneer introduceert naar eigen zeggen twee nieuwe hoogwaardige car-hifi componenten. De DEH-80PRS, een rijke uitgeruste tuner, en de PRS-D800, een krachtige klasse D versterker om het maximale uit je installatie te halen.

Zowel de DEH-80PRS als de PRS-800 behoren tot de Pioneer’s Reference Series (PRS) waavan de producten worden ontwikkeld door gespecialiseerde ingenieurs die volgens de hifigigant uitsluitend met de beste componenten werken. Hierdoor zou het mogelijk zijn in de auto een geluidsbeeld te creëren zijn dat van hetzelfde niveau is als een kwalitatief home-audiosysteem. Daartoe is de Pioneer DEH-80PRS ook minstens zo compleet uitgerust als de bovengemiddelde multifunctionele thuisspeler. Enkele hoogtepunten van de nieuwe tuner zijn de vele verbindingsmogelijkheden (iPhone, iPod en andere USB-toestellen), Bluetooth-connectiviteit met de mogelijkheid tot handsfree bellen en het streamen van audio en de beschikking over een LCD-scherm, goed voor drie regels aan informatie. Het voorpaneel is bovendien openklapbaar en een hoogwaardig loopwerk met allerlei instelmogelijkheden ontbreekt op de DEH-80PRS eveneens niet.

PRS-D800
Een goede basis is auditief genieten, maar om echt het maximale uit je carfi-installatie te halen heeft Pioneer de PRS-D800 ontwikkeld. Het betreft een 2-kanaalsversterker met klasse D onderdelen en een extra groot bereik. De behuizing van de PRS-D800 is speciaal geoptimaliseerd om eenvoudig onderdeel te worden van een modulair versterkersysteem. De behuizing meet slechts 220 bij 105 millimeter en bevat een subwoofer met 125 watt vermogen per kanaal in een 4Ω-stereobeeld of 300 watt in een overbrugd 4Ω-monobeeld. Dit betekent dat deze subwoofer onafhankelijk of in combinatie met andere subwoofers kan worden gebruikt.

De Pioneer DEH-80PRS en de PRS-D800 zijn vanaf april 2012 verkrijgbaar bij de betere hifiwinkels en kennen een prijs van respectievelijk € 399,- en € 549,-.

Gerelateerde artikelen

Speel zelf voor Wegenwacht met ANWB Connected

Autonieuws
Speel zelf voor Wegenwacht met ANWB Connected
> Artikel lezen

TT Isle of Man krijgt eigen racegame

Autonieuws
TT Isle of Men krijgt eigen racegame
> Artikel lezen

Stekkeren met de Porsche Panamera Sport Turismo

Autonieuws
> Artikel lezen

Bentley houdt woord met Continental GT

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes maakt beginnetje met nieuwe S-klasse

Spyshots
> Artikel lezen

Opmerkelijk: Hyundai kiest voor facelift in plaats van nieuwe i40

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.