Automultimedia

JBL MS-8: tuning voor je car audio

Autofabrikanten beseffen maar wat vaak niet hoe belangrijk een kwalitatief audiosysteem aan boord is. JBL zegt de oplossing te bieden. Hun nieuwe MS-8 haalt meer muziek uit al die matig klinkende auto-installaties.

De JBL MS-8 is een digitale soundprocessor voorzien van een geïnterpreteerde versterker dat het audiosysteem van je auto veel beter laat klinken. Frequentieresponse, basweergave en dynamisch bereik van je systeem worden naar een aanzienlijk hoger niveau getild. Dat vinden niet alleen de makers van de MS-8, ook het doorgaans door de consument gewaardeerde EISA deelt deze mening. De JBL MS-8 won dit jaar namelijk de prestigieuze EISA Award in de categorie “European In-Car Integration 2010-2011”.

Kalibratie
De MS-8 zou eenvoudig aan het bestaande systeem te koppelen zijn. Middels een microfoon en een kalibratieprogramma kan de MS-8 haarfijn de optimale akoestiek voor jouw auto bepalen. De functie Digital Sound Processing zorgt er vervolgens voor dat alle klanken uit de individuele luidsprekers gelijktijdig daar bij elkaar komen waar gewenst. Dat kan op oorhoogte zijn van de bestuurder, van de bijrijder of de passagiers op de achterbank. Het resultaat is een helder en klankrijk stereobeeld, precies zoals de bron (een CD of DVD) dat heeft bedoeld. Liefhebbers van concerten kunnen desgewenst genieten van 5.1- of 7.1-meerkanaalsproducties. Realistischer (in een auto) kan haast niet, claimt JBL.

Persoonlijke smaak
Voor de één kan de bas niet laag genoeg zijn, de ander prefereert meer treble en voor weer iemand anders is harmonie het ideale geluid. Muziek is heel persoonlijk. Daarom is de MS-8 uitgerust met een equalizer met maar liefst 31 verschillende smaken. Zodoende zit er voor iedere luisteraar wat wils tussen. Maximaal vijf luisteraars kunnen hun persoonlijke instellingen opslaan. Zelf je voorkeuren instellen kan ook, met de eveneens meegeleverde afstandsbediening of gewoon via het display van de MS-8.

De JBL MS-8 is per direct verkrijgbaar voor een adviesprijs van € 799,-.

Gerelateerde artikelen

Knettergek: 404 pk in een Fiat 500

Tuning & styling
> Artikel lezen

Dit Audi-horloge heeft de prijs van een A1 S line

Lifestyle & design
Dit Audi-horloge heeft de prijs van een A1 S line
> Artikel lezen

Ergens op deze giga-foto staat de 'B' van Bentley. Haarscherp.

Autonieuws
Ergens op deze foto van 57,7 miljard pixels staat de 'B' van Bentley. Haarscherp.
> Artikel lezen

Volvo XC40 eindelijk van dichterbij betrapt

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.