Overige

Jouw auto verkopen via een autoinkoopsite?

De autoinkoopsites schieten als paddenstoelen uit de grond en ook de gevestigde namen weten de laatste maanden de media goed te vinden. Maar hoe werken dit soort sites nu eigenlijk en wat zijn de verschillen? Wij zijn hier voor je ingedoken en helpen je op weg.

Wat is het en hoe werkt het?
Een autoinkoopsite is een website waar jij als particulier of ondernemer of jouw auto kunt verkopen. Over het algemeen werkt een autoinkoopsite als volgt:

  • 1. Je vult in om welke auto het gaat en geeft extra informatie over bijvoorbeeld de staat of extra opties.
  • 2. Het bedrijf doet op basis van de ingevoerde informatie een bod op jouw auto.
  • 3. Als je akkoord gaat met het bod dan wordt er een afspraak gemaakt voor de verdere verkoop van jouw auto.
Inkoopsites verdienen door de auto weer door te verkopen of een fee in rekening te brengen bij de dealer die jouw auto heeft gekocht (via het inkoopbedrijf).

Voordelen ten opzichte van particulier verkopen
De grootste voordelen van autoinkoopsites zijn dat je snel en gratis jouw auto kunt verkopen. Het bod wordt vaak al binnen 48 uur gedaan. Daarnaast is de verkoop (bijna altijd) gratis, iets wat tegenwoordig zeker niet vanzelfsprekend is wanneer je jouw auto via het internet wilt verkopen. Een aantal bedrijven bieden ook aan om de auto (gratis) bij jouw thuis of op het werk op te halen, een voorbeeeld hiervan is Ikwiljouwautokopen.nl. Hierdoor hoef je geen extra kilometers te rijden voor de verkoop en kan je het gemakkelijk 'even tussendoor' regelen. Tot slot wordt het veelal als een voordeel gezien dat je geen onbekenden aan de deur krijgt en ook niet hoeft te onderhandelen over de prijs van de auto.

Waar moet je op letten?
De inkoopsites verschillen op veel vlakken, maar aan het eind van de rit is het natuurlijk het belangrijkste dat je een goede prijs voor jouw auto krijgt. Dit is direct het eerste punt waar je goed op moet letten; is het een gegarandeerd bod. Een aantal bedrijven geven je op basis van het merk en model alsook de kilometerstand een prijsindicatie. Eenmaal op locatie wordt de auto pas echt getaxeerd en valt het bedrag mogelijk lager uit.

Veel autoinkoopbedrijven handelen als tussenpersoon. Wanneer je tot een akkoord komt qua bod, word je in contact gebracht met de betreffende dealer of handelaar. Je weet van te voren dus niet aan welk bedrijf jouw auto verkoopt, daarnaast is het mogelijk dat het iets verder uit de buurt ligt dan je lief is.

Tot slot adviseren we je van tevoren op zoek te gaan naar de ervaringen van anderen. Wanneer meerdere consumenten de moeite en tijd nemen om een negatieve ervaring te delen op fora of beoordelingwebsites, dan kan je hieruit je conclusies trekken.

Conclusie
Wil jij jouw auto snel verkopen en heb je geen zin in gedoe, dan is het verkopen via een autoinkoopsite een serieuze optie. Breng in dat geval van te voren goed in kaart wat de verschillen zijn, bekijk online reviews en voorkom dat je voor ongewenste verrassingen komt te staan.

Succes met de verkoop van jouw auto!

Gerelateerde artikelen

Eerste (internationale) rijtests met Bugatti Chiron een feit

Autonieuws
> Artikel lezen

Laatste ronde voor Nissan GT-R Track Edition

Autonieuws
> Artikel lezen

Ik, Land Rover en een hutje op de hei

Lifestyle & design
> Artikel lezen

De nieuwe SsangYong Rexton is zowaar te pruimen

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Nissan Leaf: 500 km ver en minder futuristisch

Spyshots
> Artikel lezen

Dit Audi-horloge heeft de prijs van een A1 S line

Lifestyle & design
Dit Audi-horloge heeft de prijs van een A1 S line
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.