Overige

Waarom weer wisselen naar zomerbanden?

Er wordt in het najaar voldoende geschreven over winterbanden en dat is natuurlijk niet voor niets. Maar waarom zou je niet continu op deze banden blijven rijden? Waarom is het belangrijk om wanneer het warmer wordt je banden weer om te wisselen naar zomerbanden?

Wisselen betekent financieel voordeel
Doordat het rubber van zomerbanden minder elastisch is dan bij winterbanden, slijten zomerbanden minder hard. Er is namelijk minder rolweerstand en dus gaan je banden langer mee. Dat is fijn voor je portemonnee. Wat ook fijn is voor je portemonnee, is dat zomerbanden minder brandstof verbruiken.

Meer grip
Het weer in Nederland in de zomer kan nogal wisselvallig zijn. Een zomerband moet dan ook met elk type weer om kunnen gaan. Deze banden hebben dan ook bijzondere ribben, loopvlak bars en groeven. Dat zorgt met elkaar voor een goede grip onder alle omstandigheden.
Bij nat wegdek in het bijzonder is grip van groot belang. Een belangrijk aspect van elke band en dus ook de zomerband is dan ook de profieldiepte. Bij nieuwe banden is deze profieldiepte 8 mm. Hoe minder profiel, hoe minder grip. En minder grip kan zorgen voor aquaplaning, met alle gevolgen van dien.

Minder slijtage
Als je dus ook in de zomer veilig wilt rijden en zuinig bent op je banden, zorg dan dat je op tijd je winterbanden vervangt voor zomerbanden. Dan slijten je winterbanden niet onnodig bij hogere temperaturen. Je winterbanden presteren het best onder de 7 graden. Wanneer het dus warmer wordt, meestal zo rond maart/april, kun je je winterbanden beter gaan vervangen.

Nieuwe zomerbanden online bestellen?
Op zoek naar nieuwe zomerbanden? Dan ben je bij Autobandenmarkt.nl aan het goede adres. Makkelijk en snel online bestellen en binnen 2 tot 5 werkdagen geleverd. Daarnaast zijn er in heel Nederland 1.300 montagepartners om je banden te laten verwisselen. Bestel dus online je nieuwe zomerbanden en rijd deze zomer veilig en voordelig naar je vakantiebestemming!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Autobandenmarkt.nl.

Gerelateerde artikelen

Zelfstandig Cupra geeft meteen gas met 4 auto's

Autonieuws
Zelfstandig Cupra geeft meteen gas met 4 auto's
> Artikel lezen

Hoe diep snijdt het mes in de Hyundai Tucson?

Spyshots
> Artikel lezen

Peugeot Rifter neemt stokje over van Partner

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe BMW 1-serie kijkt af bij Volkswagen Golf

Spyshots
Nieuwe BMW 1-serie kijkt af bij Volkswagen Golf
> Artikel lezen

Dat werd tijd: BMW i8 Roadster en vernieuwde i8

Autonieuws
Dat werd tijd: BMW i8 Roadster en vernieuwde i8
> Artikel lezen

Vernieuwde Toyota Aygo vanaf de zomer te koop

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.